cojemy.pl > Warzywa > Koper, koperek > Przepisy na potrawy > Strona numer 5

Przepisy z koperkiem lub koperem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z majonezem i pieczarkami
Bakłażan Bambus, pędy bambusa Batat Brokuły Brukselka Burak ćwikłowy Bób Cebula Chrzan Cukinia Cykoria Czerwona kapusta Czosnek Dymka, pęczek dymki Dynia Fasola Fasolka szparagowa Groszek Kalafior Kalarepa Kapusta Kapusta kwaszona, kiszona Karczoch Kiełki sojowe Koper, koperek Kukurydza Marchew Ogórek Papryka Papryka chili Pietruszka Pomidor Por Rozmaryn Rukiew (rukwia) wodna Ryż Rzepa Rzeżucha Rzodkiewka Sałata Seler Soczewica Soja Szalotka Szałwia Szczaw Szczypiorek Szparagi Szpinak Włoszczyzna Ziemniaki
Ciasta z koperkiem lub koperem Dania główne z koperkiem lub koperem Dania na grilla z koperkiem lub koperem Dania rybne z koperkiem lub koperem Desery z koperkiem lub koperem Inne potrawy z koperkiem lub koperem Koktajle bezalkoholowe z koperkiem lub koperem Kolacje z koperkiem lub koperem Przekąski lub przystawki z koperkiem lub koperem Przetwory z koperkiem lub koperem Sałatki lub surówki z koperkiem lub koperem Sosy z koperkiem lub koperem Zapiekane z koperkiem lub koperem Zupy z koperkiem lub koperem Śniadania z koperkiem lub koperem

Kolorem zielonym zaznaczono koper, koperek

Selery zapiekane

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
2 średniej wielkości selery
25dag chudego białego sera
4 łyżki słodkiej śmietanki
1 cebula
0,5 papryki zielonej
0,5 papryki czerwonej
6 zielonych nadziewanych oliwek
3 jaja
1 łyżka swieżych posiekanych: koperku, szczypiorku i zielonej pietruszki
sól
Sos:
3 łyżki oliwy
1 łyżeczka musztardy
0,5 łyżeczki pieprzu
sól
» zobacz przepis

Śledzie w sosie śliwkowym na wigilię

Forma potrawy: Danie rybne, Przekąska lub przystawka
8-10 filetów śledziowych
25dag śliwek węgierek
0,5 szklanki oliwy
sok z połowy cytryny
cukier
10 migdałów lub orzechów laskowych
czarny pieprz
łyżka posiekanego koperku
» zobacz przepis

Brizol rybny z pieczarkami

Forma potrawy: Danie rybne, Kolacja, Danie główne
opakowanie filetów rybnych
sól, pieprz
20dag pieczarek
2 cebule
2 łyżki tłuszczu
łyżka zieleniny
» zobacz przepis

Sałatka pieczarkowa z oliwą

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
10dag pieczarek
cebula
jabłko
główka sałaty
sól, pieprz
1/2 szklanki oliwy
4 łyżki octu
2 łyżki wody
2 łyżeczki gęstej śmietany
2 łyżki zieleniny
» zobacz przepis

Pasztet ziołowy z kurczaka

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka
1 kurczak
30dag tłustej wieprzowiny
30dag cielęciny
5 suszonych grzybów
300ml śmietany
1 jajo
40dag słoniny
1 cebula
2 łyżki masła
100ml koniaku
3 łyżki siekanej pietruszki
3 łyżki siekanego szczypiorku
1 łyżka siekanego koperku
sól, pieprz
» zobacz przepis

Barszcz z rzodkiewką

Forma potrawy: Zupa
3 buraki ćwikłowe
200g białej kapusty
rzodkiew
cebula
szklanka gęstej i słodkiej śmietanki
sól
2 litry wody
 
Do podania z:
koperek
lub natka pietruszki
» zobacz przepis

Sałatka skandynawska

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
25dag ananasa z puszki
10dag pieczarek
10dag ugotowanych szparagów
pół ugotowanego kurczaka (ok. 0,5 kg)
2 jajka
słoik majonezu (15 dag)
pomidor
łyżka zieleniny
sól, pieprz
» zobacz przepis

Zupa z boczkiem

Forma potrawy: Zupa
2 ziemniaki
1 marchewka
połowa selera
kostka rosołowa
3 cebule
2 łyżki oleju
5dag chudego boczku
sól
pieprz
100ml śmietany
koperek
» zobacz przepis

Musaka

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
2 cebule
1-2 ząbki czosnku
7-8 łyżek oleju z oliwek
45dag ugotowanej baraniny
10dag pieczarek
2 łyżki zieleniny
2 łyżki ketchupu
sól, pieprz
3 łyżki mąki
8dag sera żółtego
3 jaja
2 szklanki jogurtu
» zobacz przepis

Wołowina duszona z papryką

Forma potrawy: Danie główne
pół kg wołowiny
25 dkg papryki
pól kg pomidorów
4 cebule
10 dkg tłuszczu
zielona pietruszka
koperek
suszona bazylia
cząber
sól, pieprz
» zobacz przepis

Bób z boczkiem

Forma potrawy: Danie główne
80dag młodego bobu
2 cebule
15dag wędzonego boczku
15dag kiełbasy serdelowej lub parówek
1/2 szklanki bulionu z kostki
2 łyżki oleju
2 łyżki natki pietruszki lub koperku
sól, pieprz
» zobacz przepis

Sos z papryki

Forma potrawy: Sos
10dag czerwonej papryki
10dag cebuli
1 łyżka sosu sojowego
4 ząbki czosnku
4 łyżki estragonu
zieleniny
1 łyżeczka oleju lub oliwy
sok z cytryny lub ocet
sól
chilli
goździki
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.