cojemy.pl > Warzywa > Dymka, pęczek dymki > Przepisy na potrawy

Przepisy z dymką (pęczkiem dymki)


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z ryżem i śmietaną, ale bez soli i cebuli
Bakłażan Bambus, pędy bambusa Batat Brokuły Brukselka Burak ćwikłowy Bób Cebula Chrzan Cukinia Cykoria Czerwona kapusta Czosnek Dymka, pęczek dymki Dynia Fasola Fasolka szparagowa Groszek Kalafior Kalarepa Kapusta Kapusta kwaszona, kiszona Karczoch Kiełki sojowe Koper, koperek Kukurydza Marchew Ogórek Papryka Papryka chili Pietruszka Pomidor Por Rozmaryn Rukiew (rukwia) wodna Ryż Rzepa Rzeżucha Rzodkiewka Sałata Seler Soczewica Soja Szalotka Szałwia Szczaw Szczypiorek Szparagi Szpinak Włoszczyzna Ziemniaki
Dania główne z dymką (pęczkiem dymki) Dania na grilla z dymką (pęczkiem dymki) Dania rybne z dymką (pęczkiem dymki) Inne potrawy z dymką (pęczkiem dymki) Kolacje z dymką (pęczkiem dymki) Przekąski lub przystawki z dymką (pęczkiem dymki) Przetwory z dymką (pęczkiem dymki) Sałatki lub surówki z dymką (pęczkiem dymki) Zapiekane z dymką (pęczkiem dymki) Zupy z dymką (pęczkiem dymki)

Kolorem zielonym zaznaczono dymka, pęczek dymki

Bób z kurkami

Forma potrawy: Inna potrawa, Kolacja, Przekąska lub przystawka
50dag bobu
30dag kurek
2 cebulki dymki
2 łyżki masła
sól, pieprz
» zobacz przepis

Wiosenna sałatka z młodych ziemniaków

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
12 młodych, niezbyt dużych, lub 8 większych ziemniaków
pęczek dymki
1 mały słoiczek lekkiego majonezu
Opcjonalnie:
1 jogurt naturalny
pół zielonego ogórka
» zobacz przepis

Suflet z wątrobek drobiowych

Forma potrawy: Danie główne
250g kurzych wątróbek
80g cebuli dymki
1 pęczek pietruszki
60g masła
4 jaja
30g mąki
25ml porto
300ml mleka
sól, pieprz
masło do posmarowania foremek
» zobacz przepis

Tymbaliki pomidorowe

Forma potrawy: Danie główne, Przekąska lub przystawka
0,5kg pomidorów
5 cebulek dymek
1 łodyga selera naciowego
3 łyżki oliwy
2 łyżki przecieru pomidorowego
3 jaja
5 łyżek gestej śmietany
1 ząbek czosnku
2 łyżki mąki
sól, pieprz, tymianek
masło do smarowania formy
» zobacz przepis

Ryż po chińsku z wołowiną

Forma potrawy: Danie główne
25dag ryżu
4 cebulki dymki
25dag wołowiny
białko
0,5 łyżeczki cukru
2 łyżki sosu sojowego
5 łyżek oleju słonecznikowego
2 łyżki cherry lub białego wytrawnego wina
4 ząbki czosnku
łyżeczka mąki ziemniaczanej
kawałek imbiru lub imbir w proszku
3 listki kapusty pekińskiej
sól, pieprz
» zobacz przepis

Tofu z kiełkami

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
30dag twardego tofu
20dag skiełkowanej fasoli lub soi
1 zielona papryka
1 czerwona papryka
10 młodych cebulek (dymka)
1 łyżka oleju arachidowego
2 łyżki orzeszków pistacjowych lub prażonych nasion dyni do przybrania
Marynata:
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oleju arachidowego
2 łyżki soku cytrynowego
1 łyżka wytrawnego białego wina
1 łyżeczka mielonego imbiru
» zobacz przepis

Zapiekany dorsz z mlekiem

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
80dag dorsza
5-6 ziemniaków
cebula dymka
3 szklanki mleka
10dag masła naturalnego
2-3 jajka
» zobacz przepis

Sałatka paprykowa w miodowym sosie

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
po 2 czerwone i żółte papryki
2 ząbki czosnku
6 łyżek oliwy
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka miodu
2-3 gałązki oregano
1 łyżka kaparów
2 dymki
» zobacz przepis

Łosoś z ryżem

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
4 czarki ugotowanego ryżu
1 filet z łososia
2 jaja
5-6 łodyżek szczypiorku lub dymki
łyżka sosu sojowego
szczypta pieprzu
2 łyżki oleju do smażenia
» zobacz przepis

Łosoś duszony

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
6 płatów łososia o grubości ok. 2 cm
4 szklanki wody
1/4 szklanki posiekanej cebuli dymki
1 cytryna pokrojona w plastry
1 cytryna podzielona na cząstki
szczypta soli
szczypta pieprzu
świeży koperek
» zobacz przepis

Wołowina z owocami

Forma potrawy: Danie główne
1kg polędwicy wołowej lub rostbefu
1 łyżka oleju do smażenia
1 marchew pokrojona w "kwiatuszki" do przybrania
Marynata:
4 cebulki dymki
3 ząbki czosnku
1 duże jabłko
1 duża gruszka
2 łyżki cukru pudru
3 łyżki ziarna sezamowego
4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sherry
2 łyżki oleju sezamowego
sól, pieprz
» zobacz przepis

Wieprzowina po indonezyjsku

Forma potrawy: Danie główne
1 łyżka oleju
450g chudej wieprzowiny bez kości, pokrojonej w paski
50g świerzego imbiru, pokrojonego w plastry
2 ząbki czosnku, rozgniecione
1/4 łyżeczki proszku chilli
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
175g czerwonej papryki z puszki, odsączonej i pokrojonej w plastry
225g obranych krewetek
1 pęczek dymki, każda cebulka przepołowiona i pocięta wzdłuż
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.