Forma potrawy: Zupy, potrawa wegetariańska
3 buraki ćwikłowe
200 g białej kapusty
rzodkiew
cebula
szklanka gęstej i słodkiej śmietanki
sól
2 litry wody
Do podania z:
koperek
lub natka pietruszki
Ćwikłę, kapustę oraz cebulę należy pociąć w słomkę. Zalać połową szklanki gorącej wody i dusić przez 15-20 minut. Następnie dodać pozostałą wodę, zagotować i ostudzić.
Rzodkiew poszatkować bardzo drobno, zmieszac ze śmietanką i wlać do garnka z barszczem.
Barszcz posolić i ostrożnie wymieszać.
Zupę podawać z posiekanym kopierkiem, albo pietruszką.
Forma potrawy: Zupy
1/2 kg wieprzowiny lub golonki lub kiełbasy
włoszczyzna
1/2 główki kapusty
6 ziemniaków
3/4 szklanki soku pomidorowego
sól, pieprz
listek laurowy
zielenina
Forma potrawy: Sałatki
2 kubki jogurtu naturalnego
2 roztarte ząbki czosnku
łyżka octu
sól
3 duże pęczki rzodkiewek
posiekany szczypiorek
Forma potrawy: Zupy
3 l. - przegotowanej wody
kromka chleba razowego
sól
1 kg - obranych i pokrojonych w plastry buraków ćwikłowych
5 - ząbków czosnku
liść laurowy
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki
1 średni kalafior
2 avocado
1 jogurt naturalny
2 łyżki oliwy
4 łyżeczki soku z cytryny
sałata
rzodkiewki
1/4 sos Tobasco
sól, pieprz