cojemy.pl > Przetwory > Przetwory z warzywami > Przetwory z koperkiem lub koperem > Przepisy na potrawy

Przetwory z koperkiem lub koperem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przetwory ze śliwek bez cukru
Przetwory z alkoholem Przetwory z grzybami Przetwory z innymi składnikami Przetwory z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Przetwory z mięsem Przetwory z nabiałem oraz jajami Przetwory z napojami Przetwory z owocami Przetwory z pieczywem Przetwory z przyprawami Przetwory z warzywami
Przetwory z bakłażanem Przetwory z brokułami Przetwory z burakiem ćwikłowym Przetwory z cebulą Przetwory z chrzanem Przetwory z cukinią Przetwory z czosnkiem Przetwory z dymką (pęczkiem dymki) Przetwory z dynią Przetwory z fasolką szparagową Przetwory z kalafiorem Przetwory z kapustą Przetwory z koperkiem lub koperem Przetwory z marchewką Przetwory z ogórkiem Przetwory z papryką Przetwory z papryką chili Przetwory z pietruszką Przetwory z pomidorem Przetwory z porami Przetwory z rozmarynem Przetwory z selerem Przetwory ze szpinakiem

Kolorem zielonym zaznaczono koper, koperek

Czosnek w zalewie ziołowej

Forma potrawy: Przetwór
300g młodego czosnku
1 litr osolonego wrzątku
3-4 duże gałązki kopru
3 łyżki cząbru
? białego wina
1/8 litra octu
łyżka soli
łyżeczka cukru
1/8 litra oliwy z oliwek
» zobacz przepis

Marynowana fasolka szparagowa

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
fasolka szparagowa
ząbek czosnku na 1 słoik
gałązka kopru na 1 słoik
ocet
1 łyżeczka cukru i 1/2 łyżeczki soli na każdą szklankę octu
opcjonalnie czerwona papryka
» zobacz przepis

Małosolniaki

Forma potrawy: Przetwór
kilogram małych ogórków gruntowych
główka czosnku
pęczek koperku
łyżka soli
litr wody
» zobacz przepis

Ogórki kiszone

Forma potrawy: Przetwór
ogórki
na 10 litrów wody, 40dag soli + 10dag cukru
czosnek
koper
chrzan
liście wiśni
kawałek liścia z czarnej porzeczki
listek selera
pół liścia z dębu
» zobacz przepis

Kiszone Bakłażany

Forma potrawy: Przetwór
10kg bakłażanów
5-7 szt. marchwi
4-7 szt. pietruszki
5-7 galazek selera
10 szt. słodkiej papryki
2 pęczki kopru
2-3 główki czosnku
Zalewa:
5 l wody
1,25 szkl. soli
» zobacz przepis

Ogórki królewskie z miodem

Forma potrawy: Przetwór
ogórki
sól
2 szklanki wody
1 szklanka octu
2 szklanki cukru
1 łyżka miodu
koper
czosnek
gorczyca
» zobacz przepis

Cukinia pasteryzowana

Forma potrawy: Przetwór
1kg cukinii
0,75 litra wody
30g soli
10g cukru
10g kwasku cytrynowego
kilka gałązek kopru z nasionami
kilka ziaren pieprzu
100g cebuli
listek laurowy
» zobacz przepis

Pasztet z grzybów

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
180g suszonych prawdziwków
5 czerstwych bułeczek
5 średnich cebul
180g masła
3 łyżki mąki
12 jaj
375ml gęstej śmietany
3 łyżki siekanego koperku
3 łyżki siekanej natki pietruszki
sól, pieprz
masło do smarowania formy
» zobacz przepis

Fasola szparagowa marynowana

Forma potrawy: Przetwór
Fasolka szparagowa 1,5 kg.
Cukier 3 płaskie łyżki
Ocet 10% 3/4 szklanki
Sól 1/2 łyżki
Woda 3 1/2 szklanki
Chrzan, koper
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.