Przepisy z rzodkiewką
Kolorem zielonym zaznaczono rzodkiewka
1 ogórek
1 pomidor
pęczek rzodkiewek
1 cebula
sos śmietanowo-chrzanowy
liście sałaty
4 pęczki rzodkiewek
puszka sardynek
10dag ketchupu
zielenina
pieprz
sok z cytryny
4 pęczki rzodkiewek
150ml śmietany
masło
koperek
sól
2 kubki jogurtu naturalnego
2 roztarte ząbki czosnku
łyżka octu
sól
3 duże pęczki rzodkiewek
posiekany szczypiorek
2 buraki
2 jaja
resztki mięsa z drobiu
1 ogórek świeży
10 rzodkiewek
1 l kwaśnego mleka
zielenina
sól
Składniki na 30 sztuk
2 łodygi selera naciowego
8 śliwek w occie
1 mały słoik (0,5 l) dyni marynowanej
1 mały słoik (0,5 l) gruszek w occie
250g białej rzepy
15 rzodkiewek
10dag fasolki szparagowej
1 mały kalafior
sól
1 pęczek rzodkiewek
1 główka sałaty
1/2 pęczka młodych marchewek
1 jabłko
2 ogórki kwaszone lub 1 ogórek świeży
pieprz, cukier
posiekany szczypiorek
kilka łyżek śmietany
25dag twarogu
2 jajka
1 łyżka startego chrzanu
1 jabłko
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
pęczek rzodkiewek
1 duży por lub 2 małe
pęczek rzodkiewek
kilka liści sałaty
1 marchewka
pół ogórka
puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
sól
pieprz
oregano
150g marchewki
300g kiszonej kapusty
150g białej rzodkwi
100g orzechów włoskich
50ml oleju
50ml soku z kiszonej kapusty
50ml soku z żurawin
zielenina
1 kapusta
czarna rzodkiew
marchewka
szklanka gęstej śmietany
3/4 szklanki rozkruszonego twarogu
pół pęczka posiekanego szczypiorku
pół główki sałaty
6 rzodkiewek
młoda kalarepka
sól
4 łyżki śmietany
pieprz
garść rzeżuchy