MENU
ZWIŃ MENU

Brizol rybny z pieczarkami

Składniki

opakowanie filetów rybnych
sól, pieprz
20 dag pieczarek
2 cebule
2 łyżki tłuszczu
łyżka zieleniny
 

Przyrządzanie

Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w krążki.
 
Na patelni rozgrzać tłuszcz, kłaść pieczarki, smażyć na silnym ogniu do częściowego odparowania soku.
 
Pieczarki zsunąć z patelni do rondla, na patelnię włożyć cebulę, zeszklić nie doprowadzając do zarumienienia.
 
Zsunąć cebulę do rondla, a na jej miejsce włożyć lekko rozmrożone filety, obsmażyć krótko, następnie przełożyć do rondla, posypując solą i pieprzem.
 
Przykryć, dusić na słabym ogniu przez około 10 minut.
 

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Pasztet z kaczki z pieczarkami

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki

kaczka
5 dag tłuszczu
10 dag wątróbki z kaczki
około 20 dag pieczarek
4 dag suszonych śliwek
100 ml śmietany
6-8 dag czerstwej bułki
2 jajka
sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Zupa krem z krewetek

Forma potrawy: Zupy

500 g świeżych krewetek
1 mała cebula
45 g mąki
30 g masła
100 ml wina
100 ml śmietanki
1 łyżka przecieru pomidorowego

Bulion krewetkowo-rybny:
250 g ryby
skorupki z krewetek
1 mała cebula
1 łodyga selera
1,2 litra wody
sól, pieprz
skórka z cytryny

Smażony ryż w ananasie

Forma potrawy: Dania główne

1 ananas
3 cebulki dymki
1 duża papryczka chilli
mały pęczek szczypiorku
kilka listków kolendry lub pietruszki
1 łyżka oleju
2 łyżki pasty krewetkowej
2 ząbki czosnku
1 łyżka sosu rybnego
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka cukru
3/4 szklanki ryżu
listki kolendry lub pietruszki do przybrania

Ostra zupa krewetkowa

Forma potrawy: Zupy

250 g krewetek
1 łodyżka trawki cytrynowej lub 1/2 łyżeczki utartej skórki cytrynowej
2 listki limu (można pominąć)
3-4 małe boczniaki
2 łyżki sosu rybnego
1/2 szklanki soku z limu lub cytryny
mały kawałek imbiru (lub 1/2 łyżki utartego)
10 listków kolendry lub pietruszki
1 cebula dymka
2 czerwone papryczki chilli
1 szklanka mleka kokosowego
3 szklanki wody

Do przybrania:
listki świeżej kolendry lub pietruszki