cojemy.pl > Przetwory > Przetwory z przyprawami > Przepisy na potrawy > Strona numer 10

Przetwory z przyprawami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z majonezem i pieczarkami
Przetwory z alkoholem Przetwory z grzybami Przetwory z innymi składnikami Przetwory z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Przetwory z mięsem Przetwory z nabiałem oraz jajami Przetwory z napojami Przetwory z owocami Przetwory z pieczywem Przetwory z przyprawami Przetwory z warzywami
Przetwory z bazylią Przetwory z cukrem Przetwory z cukrem waniliowym Przetwory z curry Przetwory z cynamonem (laskami cynamonu) Przetwory z cząbrem Przetwory z estragonem Przetwory z gałką muszkatołową Przetwory z gorczycą Przetwory z goździkami Przetwory z imbirem Przetwory z kakaem Przetwory z kminem rzymskim (kuminem, cuminem) Przetwory z kminkiem Przetwory z kolendrą Przetwory z kurkumą Przetwory z liśćmi dębu Przetwory z liściem laurowym Przetwory z majerankiem Przetwory z miętą Przetwory z musztardą Przetwory z octem Przetwory z oregano Przetwory z pieprzem Przetwory z solą kuchenną Przetwory z tymiankiem Przetwory z wanilią Przetwory z zielem angielskim Przetwory z ziołami prowansalskimi

Kolorem zielonym zaznaczono przyprawy

Dynia w przecierze żurawinowym

Forma potrawy: Przetwór
dynia
żurawina
cukier
» zobacz przepis

Dżem z pigwy

Forma potrawy: Przetwór
0,25 litra wody
0,75kg cukru
1 cytryna
1kg pigwy
50g jasnych rodzynek
0,25 litra rumu, koniaku lub czystej wódki
» zobacz przepis

Konfitury z truskawek

Forma potrawy: Przetwór
1kg truskawek
1,3kg cukru
2,5g kwasku cytrynowego
1,5 szklanki soku z truskawek
» zobacz przepis

Truskawkowy przecier z całymi owocami

Forma potrawy: Przetwór
2kg truskawek
20-30dag cukru
» zobacz przepis

Małosolniaki

Forma potrawy: Przetwór
kilogram małych ogórków gruntowych
główka czosnku
pęczek koperku
łyżka soli
litr wody
» zobacz przepis

Grzyby na zimę

Forma potrawy: Przetwór
prawdziwki
lub rydze
lub podgrzybki
lub zielonki
lub gąski szare
lub maślaki (bez skórki)
lub kurki
sól
» zobacz przepis

Marmolada z dyni, jabłek i borówek

Forma potrawy: Przetwór
500g oczyszczonej dyni
1,5kg jabłek
500g borówek (ewentualnie przemrożonej jarzębiny albo żurawiny)
cukier do smaku (100–250 g)
» zobacz przepis

Marmolada dyniowa z pomarańczami

Forma potrawy: Przetwór
800g dyni
6 pomarańcz
300g cukru żelującego
5 łyżek Amaretto lub Grand Marnier
» zobacz przepis

Pamikan bakaliowy (bezmięsny)

Forma potrawy: Przetwór
2 szklanki rodzynek
2 szklanki daktyli
2 szklanki dowolnych orzechów
miód
cukier puder (niekoniecznie)
» zobacz przepis

Konfitury z jeżyn i wiśni

Forma potrawy: Przetwór
50dag jeżyn
75dag wiśni
1/4 l soku z czerwonej porzeczki lub z sok z cytryny
trochę skórki cytrynowej
50dag cukru żelującego
» zobacz przepis

Dżem dyniowo-jabłkowy

Forma potrawy: Przetwór
dynia,
kwaśne jabłka,
ew. sok z cytryny, cukier
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.