cojemy.pl > Przetwory > Pamikan bakaliowy (bezmięsny)

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Ciasta bez jajek

Pamikan bakaliowy (bezmięsny)

Formy potrawy: przetwór, potrawa wegetariańska

Składniki potrawy

2 szklanki rodzynek
2 szklanki daktyli
2 szklanki dowolnych orzechów
miód
cukier puder (niekoniecznie)

Przyrządzanie

Rodzynki, daktyle i orzechy zmielić w maszynce. Dodać miód ale tylko tyle aby zmielona masa się kleiła, dobrze wymieszać, uformować płasko i równo na blasze, schłodzić, pokroić na kawałki około 4 cm na 16 cm.
Kawałki przekładać folią aby się nie skleiły, dodatkowo w tym celu można obtoczyć w cukrze pudrze.
Nie trzeba przechowywać w lodówce, część rodzynek można zastąpić suszonymi czereśniami, żurawinami lub truskawkami.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Cukier, Daktyle, Miód, Orzechy, Rodzynki
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.