cojemy.pl > Przetwory > Przetwory z przyprawami > Przetwory z pieprzem > Przepisy na potrawy

Przetwory z pieprzem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Ciasta bez jajek
Przetwory z alkoholem Przetwory z grzybami Przetwory z innymi składnikami Przetwory z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Przetwory z mięsem Przetwory z nabiałem oraz jajami Przetwory z napojami Przetwory z owocami Przetwory z pieczywem Przetwory z przyprawami Przetwory z warzywami
Przetwory z bazylią Przetwory z cukrem Przetwory z cukrem waniliowym Przetwory z curry Przetwory z cynamonem (laskami cynamonu) Przetwory z cząbrem Przetwory z estragonem Przetwory z gałką muszkatołową Przetwory z gorczycą Przetwory z goździkami Przetwory z imbirem Przetwory z kakaem Przetwory z kminem rzymskim (kuminem, cuminem) Przetwory z kminkiem Przetwory z kolendrą Przetwory z kurkumą Przetwory z liśćmi dębu Przetwory z liściem laurowym Przetwory z majerankiem Przetwory z miętą Przetwory z musztardą Przetwory z octem Przetwory z oregano Przetwory z pieprzem Przetwory z solą kuchenną Przetwory z tymiankiem Przetwory z wanilią Przetwory z zielem angielskim Przetwory z ziołami prowansalskimi

Kolorem zielonym zaznaczono pieprz

Pikantne gruszki

Forma potrawy: Przetwór
1kg dojrzałych, twardych gruszek
0,5 litra czerwonego wytrawnego wina
1 cytryna
5 szklanek czerwonego octu winnego
1 szklanka cukru
25dag miodu
ziarna czarnego pieprzu
goździki
ziele angielskie
cynamon
liście laurowe
» zobacz przepis

Musztarda pomidorowa

Forma potrawy: Przetwór
2kg pomidorów
3 cebule
2 łyżki oleju
1 łyżka octu 10%
10dag cukru
1 łyżka ziaren gorczycy
kilka ziaren pieprzu
ziele angielskie
kolendra
sól
5dag musztardy
» zobacz przepis

Konfitury agrestowe z ziołami

Forma potrawy: Przetwór
1,5kg agrestu białego
0,5kg cukru żelującego
liście świeżej bazylii
liście oregano
liście rozmarynu
liście mięty
odrobina pieprzu
» zobacz przepis

Pasteryzowana mizeria z ogórków

Forma potrawy: Przetwór
młode ogórki
sól
kwasek cytrynowy
pieprz
» zobacz przepis

Marynowane chilli z jarzynami po meksykańsku

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
250g papryczek chilli
4 marchewki
30 małych białych cebulek
3 małe cukinie
250g małych pieczarek
6 ząbków czosnku
1 gałązka tymianku
1 gałązka majeranku
5 liści laurowych
2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu świeżo zmielonego
2 łyżeczki oregano
500ml białego octu winnego
125ml oleju
180ml wody
» zobacz przepis

Pasztet z kurczaka, szynki i moreli

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
260g suszonych moreli
250g wędzonej szynki
100ml białego wina
250g świeżego boczku
500g piersi kurczaka
125ml śmietany
2 łyżki koniaku
1 jajo
1 łodyga selera naciowego
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka zielonego pieprzu
sól, pieprz, liść laurowy
tłuszcz do smarowania formy
» zobacz przepis

Grzyby pasteryzowane

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
1kg zdrowych, jędrnych grzybów
sól, pieprz
» zobacz przepis

Chutney z dyni, moreli i rodzynek

Forma potrawy: Przetwór, Sos
1kg miąższu dyni pokrojonego w drobną kostkę
2 drobno posiekane cebule
200g suszonych moreli pokrojonych na małe kawałki
kawałek świeżego kłącza imbiru, drobno posiekanego
250g rodzynek sułtanek
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu ziarnistego
1 kawałek cynamonu
1 goździk
250g cukru trzcinowego
70ml octu winnego
» zobacz przepis

Fasolka szparagowa marynowana

Forma potrawy: Przetwór
fasolka szparagowa
pieprz
ziele angielskie
ząbki czosnku
liście laurowe
zalewa:
5 szklanek wody
1 szklanka octu
1-2 łyżki soli
4 łyżki curku
» zobacz przepis

Marynaty z dyniowatych z imbirem i pietruszką

Forma potrawy: Przetwór
1kg dyni/kabaczka/cukinii/patisona
zalewa:
2 szklanki octu winnego 5% (najlepiej imbirowego)
pól łyżki cynamonu
pól łyżki imbru w proszku
2 łyżki cukru pudru
1 łyżka natki pietruszki
pól łyżeczki soli
pól łyżki ziaren pieprzu i 10-12 goździków
» zobacz przepis

Cielęcina Weck

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
cielęcina 50 dkg.
liść laurowy 5 szt.
pieprz (ziarnisty)
ziele angielskie
żelatyna 2 łyżeczki
sól
» zobacz przepis

Pasztet z cukini i szpinaku

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
2kg cukini
300g cebuli
3 łyżki oliwy
200g tartej bułki
250ml mleka
6 jaj
400g szpinaku
30g masła
4 ząbki czosnku
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
1 łyżeczka posiekanej świeżej mięty
kilka listków estragonu
masło do smarowania formy
listki świeżej mięty do przybrania
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.