Przepisy z papryką
Kolorem zielonym zaznaczono papryka
60dag wołowiny bez kości
60dag ziemniaków
20dag słoniny
2dag mąki
10dag cebuli
2-3 ząbki czosnku
duża papryka surowa lub konserwowa
sól, pieprz
majeranek
kminek
gałka muszkatołowa
papryka ostra
cukinia
cebule
pomidory i/lub koncentrat pomidorowy
kiełbasa lub kawałki mięsa
świeża papryka
12 płatów lazanii
2 małe cukinie
2 czerwone papryki
2 pomidory
10dag żółtego sera
10dag mozzarelli
szklanka soku pomidorowego
szklanka śmietany kremówki
cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
starta gałka muszkatołowa
łyżeczka tymianku
sól, pieprz
3 duże pomidory
1 długi ogorek lub 3 małe
2 cebule
1-2 zielone papryki
garść czarnych oliwek
sól i pieprz do smaku
sok z 1 cytryny
5 łyżek oliwy
20dag sera owczego "feta" lub bryndzy
oregano
3 pomidory
pół strąka czerwonej papryki
pół puszki czerwonej fasoli
połowa cebuli
sól
pieprz
liście świeżej bazylii
2 łyżki oleju lub oliwy z oliwek
filety z pangli lub soli, rozmrożone
cytryna
olej do smażenia
mąka (do obtoczenia ryby)
3 łyżki masła
1-2 cebule
słoik papryki czerwonej (konserwowej)
7 krążków ananasa z puszki
2 łyżki ketchupu pikantnego
1-2 główki czosnku
sól
pieprz mielony
1 sałata
4 jajka
strąk czerwonej papryki
strąk żółtej papryki
2 pomidory
pęczek rzodkiewki
garść rzeżuchy
natka pietruszki
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
sok z cytryny
kg pomidorów
pęczek świeżej mięty
200g papryki
200g cebuli
120g rodzynek
150g winogron
2 ostre papryczki
łyżka musztardy
łyżeczka sproszkowanego anyżku
łyżeczka curry
łyżka soli
3 łyżki cukru
30 dkg kaszy jaglanej
szklanka mleka
sól
szklanka bobu
1 cebula
1 strąk papryki
2 łyżki czarnych oliwek
1 łyżka orzechów archidowych
3 łyżki oliwy z oliwek
pieprz
4 cebule
2 ząbki czosnku
sól
2 jabłka
sok z 1 cytryny
2 marynowane ostre papryki
4 duże pomidory
4 łyżki oleju
40dag mielonego mięsa
pieprz
10 oliwek nadziewanych papryką
szczypta cynamonu
curry
1 kabaczek (ok. 1 kg)
6-8 parówek (30-40 dag)
sól
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki papryki w proszku
1/2 łyżeczki oregano
1 cebula (10 dag)
5 łyżek oleju
1/2 szklanki ketchupu
15dag tartego żółtego sera
250g makaronu muszelki
200g tuńczyka w oleju
1 pęczek szczypiorku
1 czerwona słodka papryka
125g kukurydzy w puszki
sok z cytryny
3-4 łyżki majonezu
czarny mielony pieprz
sól do smaku
koperek lub pietruszka