cojemy.pl > Warzywa > Marchew > Przepisy na potrawy > Strona numer 9

Przepisy z marchewką


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Sałatki ze śledziem i cebulą
Bakłażan Bambus, pędy bambusa Batat Brokuły Brukselka Burak ćwikłowy Bób Cebula Chrzan Cukinia Cykoria Czerwona kapusta Czosnek Dymka, pęczek dymki Dynia Fasola Fasolka szparagowa Groszek Kalafior Kalarepa Kapusta Kapusta kwaszona, kiszona Karczoch Kiełki sojowe Koper, koperek Kukurydza Marchew Ogórek Papryka Papryka chili Pietruszka Pomidor Por Rozmaryn Rukiew (rukwia) wodna Ryż Rzepa Rzeżucha Rzodkiewka Sałata Seler Soczewica Soja Szalotka Szałwia Szczaw Szczypiorek Szparagi Szpinak Włoszczyzna Ziemniaki
Ciasta z marchewką Dania główne z marchewką Dania na grilla z marchewką Dania rybne z marchewką Desery z marchewką Inne potrawy z marchewką Kolacje z marchewką Napoje z marchewką Przekąski lub przystawki z marchewką Przetwory z marchewką Sałatki lub surówki z marchewką Sosy z marchewką Zapiekane z marchewką Zupy z marchewką Śniadania z marchewką

Kolorem zielonym zaznaczono marchew

Rolmopsy

Forma potrawy: Danie rybne, Sałatka lub surówka
50dag śledzi solonych
10dag cebuli
8dag ogórków kwaszonych
8dag ugotowanej marchewki
natka pietruszki
150ml wody
80ml octu
20ml oliwy
musztarda
ziele angielskie
» zobacz przepis

Zupa z fasoli

Forma potrawy: Zupa
pół kg. mięsa na rosół
lub kostka bulionowa + kiełbasa/parówka
pół kg. fasoli
2 ziemniaki
1 cebula
1 średnia marchewka
1-2 pomidory
olej
zielenina, czosnek
przyprawy
» zobacz przepis

Ryba morska w warzywach

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
60dag oczyszczonej ryby morskiej
2 szklanki mleka
kawałek skórki cytrynowej lub skórki z razowego chleba
20dag cebuli
50dag warzyw mieszanych (marchew,pietruszka,seler,por)
listek laurowy
pieprz
sproszkowana papryka
sól
4 łyżki posiekanej naci pietruszki
» zobacz przepis

Makaron z piersiami kurczaka i jarzynami

Forma potrawy: Danie główne
200g chińskiego makaronu jajecznego lub makaronu domowego
250g surowych piersi z kurczaka
1 średni kawałek imbiru lub 1 łyżka imbiru w proszku
2 cebule
2 ząbki czosnku
1 marchewka
150g kapusty chińskiej
6 grzybów aromatycznych lub suszonych prawdziwków
olej do smażenia
Sos:
8 łyżek sosu sojowego
4 łyżki sherry
1 łyżeczka cukru
szczypta soli
» zobacz przepis

Sos pomidorowy na jesień i zimę

Forma potrawy: Przetwór, Sałatka lub surówka
1,5kg dojrzałych pomidorów
1 cebula
1 marchewka
1 łodyga selera naciowego
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka tymianku
1 listek laurowy
1 łyżeczka ziół prowansalskich
do smaku:
cukier
sól
świeżo zmielony pieprz
oliwa z oliwek lub olej słonecznikowy
» zobacz przepis

Kubańskie ziemniaki

60dag ziemniaków
15dag cebuli
7dag marchwi
15dag pieczarek
10dag boczku wędzonego
20dag kiełbasy
sól, pieprz
liście kapusty
zielenina
» zobacz przepis

Tatrzański kociołek

Forma potrawy: Zupa
1kg - mięsa wołowego przerośniętego bez kości
10dag - wędzonej słoniny
0,5 szklanki - papryka mielona
1 łyżeczka kminku
pokrojone w kostkę:
1 - seler
1 - marchewkę
1 - korzeń pietruszki
1 - zieloną papryka
2 - cebule
0,5 szklanki ryż
pomidory z puszki
szklanka kiszonej kapusty
woda
sól, pieprz
» zobacz przepis

Zapiekanka wieprzowa

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie główne
1 cebula, posiekana
450g mięsa z wieprzowej kiełbasy
225g mrożonej marchewki w kostkach
1/2 łyżeczki suszonej szałwii
szczypta suszonego tymianku
100g malutkich poćwiartowanych pieczarek
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
150ml wytrawnego wina jabłkowego
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
120g błyskawicznych ziemniaków puree
50g stratego sera
Do przybrania:
plasterki pomidora
gałązka zielonej pietruszki
» zobacz przepis

Przystawka z tuńczyka

Forma potrawy: Danie rybne, Przekąska lub przystawka
200g tuńczyka w oleju
1 ząbek czosnku, rozgnieciony
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
150ml kwaśnej śmietany
2 łyżki szczypiorku, posiekanego
Do podania:
ogórek pokrojony w słupki
marchewka pokrojona w słupki
kalafior podzielony na cząstki
prażynki ziemniaczane
» zobacz przepis

Flaczki

Forma potrawy: Danie główne
1,5kg flaków wołowych
wywar, 1 łyżeczka masła
włoszczyzna (2 marchewki, pietruszki, 1/2 selera oraz por)
5dag masła
4dag mąki
1 cebula
1/4 łyżeczki zmielonego imbiru
gałka muszkatołowa
sól, pieprz, ziele angielskie, listek laurowy
» zobacz przepis

Medaliony z jelenia w sosie ze śliwowicy

Forma potrawy: Danie główne
50g śliwowicy
1kg polędwicy z jelenia lub innej dziczyzny
0,5 łyżeczki mąki
2 łyżki masła
1 szklanka gęstej kwaśnej śmietany
0,5 l bulionu wołowego
1 łyżka musztardy
pieprz
sól
1 cebula
1 - 2 marchewki
1 mały seler
» zobacz przepis

Udziec jagnięcy marynowany

Forma potrawy: Danie główne
Ok. 1,5kg udźca jagnięcego (młodego)
1 łyżeczka ziela angielskiego
3 cebule
10 ząbków czosnku
2 duże marchewki
3 pietruszki
1 seler
4 łyżki oleju słonecznikowego lub oliwy
kilkanaście ziaren jałowca
2 łyżki octu
pieprz
sól
kilkanaście liści laurowych
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.