cojemy.pl > Zupy > Tatrzański kociołek

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Sałatki ze śledziem i cebulą

Tatrzański kociołek

Formy potrawy: zupa

Składniki potrawy

1kg - mięsa wołowego przerośniętego bez kości
10dag - wędzonej słoniny
0,5 szklanki - papryka mielona
1 łyżeczka kminku

pokrojone w kostkę:
1 - seler
1 - marchewkę
1 - korzeń pietruszki
1 - zieloną papryka
2 - cebule

0,5 szklanki ryż
pomidory z puszki
szklanka kiszonej kapusty
woda
sól, pieprz

Przyrządzanie

Słoninę roztapiamy w podgrzanym garnku i po stopieniu dodajemy pokrojoną cebulę do zeszklenia i dosypujemy mielonej papryki tak by się utworzyła sos cebulowo paprykowy.

Po czym dodajemy mięso pokrojone w grube kawałki ok. 4-5 cm wielkości i całość zrumieniamy bez wody. Do obsmażonego mięsa dodajemy niedużą ilość wody (można ją dolać później) po ok. 1 godz. duszenia dodajemy kminek i seler, marchewkę, zieloną paprykę, korzeń pietruszki, ryż surowy, dodajemy więcej wody oraz pomidory, doprawiamy solą i pieprzem.

Kiszoną kapustę, jeśli jest zbyt długa posiekamy i dodajemy ją po ok. 10 min. gotowania całej potrawy do niej i całość gotujemy jeszcze ok. 10 - 20 min.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Cebula, Kapusta kwaszona, kiszona, Kminek, Marchew, Papryka, Pieprz, Pietruszka, Pomidor, Ryż, Seler, Sól kuchenna, Słonina, Wołowina
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.