cojemy.pl > Sałatki lub surówki > Rolmopsy

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z majonezem i pieczarkami

Rolmopsy

Formy potrawy: danie rybne, sałatka lub surówka

Składniki potrawy

50dag śledzi solonych
10dag cebuli
8dag ogórków kwaszonych
8dag ugotowanej marchewki
natka pietruszki
150ml wody
80ml octu
20ml oliwy
musztarda
ziele angielskie

Przyrządzanie

Śledzie przygotować jakby były śledziami w oliwie. Cebulę obrać, opłukać, pokroić razem z marchewka i obranymi ogórkami w paseczki.

Filety śledziowe posmarować musztardą, posypać posiekaną natką pietruszki, nałożyć cebulę, marchewkę i ogórek, zwinąć w rulon, spiąć wykałaczka.

Wodę zagotować z octem i przyprawami, wystudzić, zalać śledzie ułożone w rondlu, skropić oliwą i pozostawić w chłodnym miejscu na 48 godzin.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Cebula, Marchew, Musztarda, Ocet, Ogórek, Oliwa, Pietruszka, Ziele angielskie, Śledzie

Podobne przepisy

Duńskie bułeczki

Forma potrawy: Kolacja, Przekąska lub przystawka
4 podłużne, chrupiące bułeczki
75g masła lub margaryny
150ml kwaśnej śmietany
2 łyżki chrzanu w śmietanie
1 łyżka koperku, posiekanego
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
3 jabłka deserowe, wydrążone i pokrojone w plasterki
4 rolmopsy ze śledzia, pokrojone w paski

Do przybrania:
4 korniszony
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.