cojemy.pl > Warzywa > Fasola > Przepisy na potrawy > Strona numer 2

Przepisy z fasolą


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Śniadania z białym serem
Bakłażan Bambus, pędy bambusa Batat Brokuły Brukselka Burak ćwikłowy Bób Cebula Chrzan Cukinia Cykoria Czerwona kapusta Czosnek Dymka, pęczek dymki Dynia Fasola Fasolka szparagowa Groszek Kalafior Kalarepa Kapusta Kapusta kwaszona, kiszona Karczoch Kiełki sojowe Koper, koperek Kukurydza Marchew Ogórek Papryka Papryka chili Pietruszka Pomidor Por Rozmaryn Rukiew (rukwia) wodna Ryż Rzepa Rzeżucha Rzodkiewka Sałata Seler Soczewica Soja Szalotka Szałwia Szczaw Szczypiorek Szparagi Szpinak Włoszczyzna Ziemniaki
Dania główne z fasolą Dania rybne z fasolą Inne potrawy z fasolą Kolacje z fasolą Przekąski lub przystawki z fasolą Sałatki lub surówki z fasolą Sosy z fasolą Zapiekane z fasolą Zupy z fasolą

Kolorem zielonym zaznaczono fasola

Fasola z wieprzowiną

Forma potrawy: Danie główne
450g mielonego mięsa wieprzowego
1 cebula, pokrojona w plastry
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
1/2 łyżeczki suszonej szałwii
otarta skórka i sok z 1 pomarańczy
600ml wytrawnego wina jabłkowego
850g dużej fasoli z puszki, odsączonej i opłukanej
Do przybrania:
listki szałwii
» zobacz przepis

Sałatka z fasolą

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
3 pomidory
pół strąka czerwonej papryki
pół puszki czerwonej fasoli
połowa cebuli
sól
pieprz
liście świeżej bazylii
2 łyżki oleju lub oliwy z oliwek
» zobacz przepis

Wieprzowina duszona z fasolą

Forma potrawy: Danie główne
1,5kg wieprzowiny
0,5kg fasoli
250ml soku pomidorowego
1 duża cebula
125ml oleju
1/2 pęczka siekanej zielonej pietruszki
sól, pieprz
» zobacz przepis

Sałatka z buraków i fasoli

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
30dag buraków
1 puszka białej fasoli (40 dag)
2 ogórki kwaszone (15 dag)
1 mały por
3 łyżki oleju
1 łyżka octu winnego
2 łyżki natki pietruszki
cukier, sól, pieprz
» zobacz przepis

Zupa fasolowa

Forma potrawy: Zupa
150g suchej fasoli
100g wędzonego boczku
1 cebula
1 marchewka
1 pomidor
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka majeranku
1 l wywaru z jarzyn
sól, pieprz
Grzanki:
4 kromki białej bułki
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
sól
» zobacz przepis

Chilli con carne (wersja 2)

Forma potrawy: Danie główne
1 łyżka oleju
900g mielonej wołowiny
2 cebule, posiekane
1-2 łyżki chilli w proszku
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
600ml bulionu wołowego
850g czerwonej fasoli z puszki, odsączonej i wypłukanej
2 łyżki koncentratu pomidorowego
4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
Do podania:
ciepła bagietka
» zobacz przepis

Sałatka rosyjska

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
0,5kg ugotowanych ziemniaków
0,25kg ugotowanej fasolki
4-6 ugotowanych marchewek
10dag ugotowanej drobnej białej fasoli
szklanka ugotowanego zielonego groszku
2 łyżki octu
2 łyżki oliwy lub oleju
sól, pieprz
2-4 łyżki posiekanych kwaszonych ogórków
1-2 łyżki posiekanych grzybków w occie
3-4 łyżki posiekanej zieleniny
2-3 jaja na twardo
1,5 szklanki majonezu
» zobacz przepis

Ragout z borowików, kurek i fasolki

Forma potrawy: Danie główne
200g kurek
500g borowików
150g bekonu
1 łyżka stołowa oliwy z oliwek
2 szalotki
2 ząbki czosnku
400g białej fasolki z konserwy
biały pieprz mielony
sól do smaku
» zobacz przepis

Udka kurczaka z fasolą i pyzami

Forma potrawy: Danie główne
6 udek z kurczaka
sól
pieprz
olej
2 duże marchewki
30dag pyz
kawałek pora
20dag fasoli
» zobacz przepis

włoska sałatka z tuńczyka

Forma potrawy: Kolacja, Przekąska lub przystawka
400g tuńczyka w oleju
2 ząbki czosnku, rozgniecione
1 łyżka kaparów, posiekanych
2 łyżki natki pietruszki, posiekanej
sok z cytryny do smaku
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
850g fasolki odcedzonej i wypłukanej
1 mała czerwona cebula, pokrojona w krążki
Do podania:
ciepły chleb (grzanki) lub bułeczki
» zobacz przepis

Chilli con carne

Forma potrawy: Danie główne
0,5kg zmielonej wołowiny
1 łyżka przyprawy chilli w proszku
1 duża cebula
1 puszka fasoli czerwonej
2 ząbki czosnku
ew. 1 łyżeczka zmielonego kminku
1 puszka posiekanych pomidorów w zalewie
pieprz
sól
kilka kropel tabasco
» zobacz przepis

Barszcz wołyński

Forma potrawy: Zupa
0,5kg mięsa wołowego lub kiełbasy
0,5kg małych buraków
szklanka ugotowanej fasoli
włoszczyzna z kapustą
4 ziemniaki
sól, pieprz
listek laurowy
0,5 szklanki śmietany
zielenina
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.