cojemy.pl > Warzywa > Fasola > Przepisy na potrawy > Strona numer 3

Przepisy z fasolą


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Zupy z marchewką i pietruszką
Bakłażan Bambus, pędy bambusa Batat Brokuły Brukselka Burak ćwikłowy Bób Cebula Chrzan Cukinia Cykoria Czerwona kapusta Czosnek Dymka, pęczek dymki Dynia Fasola Fasolka szparagowa Groszek Kalafior Kalarepa Kapusta Kapusta kwaszona, kiszona Karczoch Kiełki sojowe Koper, koperek Kukurydza Marchew Ogórek Papryka Papryka chili Pietruszka Pomidor Por Rozmaryn Rukiew (rukwia) wodna Ryż Rzepa Rzeżucha Rzodkiewka Sałata Seler Soczewica Soja Szalotka Szałwia Szczaw Szczypiorek Szparagi Szpinak Włoszczyzna Ziemniaki
Dania główne z fasolą Dania rybne z fasolą Inne potrawy z fasolą Kolacje z fasolą Przekąski lub przystawki z fasolą Sałatki lub surówki z fasolą Sosy z fasolą Zapiekane z fasolą Zupy z fasolą

Kolorem zielonym zaznaczono fasola

Gulasz egipski

Forma potrawy: Danie główne
2 szklanki kukurydzy z puszki
2 szklanki ugotowanej dużej fasoli
1 szklanka posiekanej cebuli
1/2 szklanki posiekanej zielonej papryki
2 łyżki oleju
1 szklanka wody
1/3 szklanki przecieru pomidorowego lub 2/3 szklanki pokrojonych pomidorów
1/2 szklanki posiekanej zielonej pietruszki
2 szklanki pokrojonej w krążki młodej cukini
sól do smaku
» zobacz przepis

Sałatka meksykańska ze schabem

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
30dag schabu pieczonego
4-5 szt. ogórków konserwowych
25dag ryżu
puszka czerwonej fasoli
średnia cebula
3 ząbki czosnku
olej sojowy
przyprawa maggi
szczypta papryki w proszku
sól
pieprz
cytryna
» zobacz przepis

Sałatka Lukullusa

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
25dag sera edamskiego
1 szklanka drobnej fasoli ( może być kolorowa)
2 filety śledzi korzennych lub matiasów (20-25 dag)
2 cebule
10 śliwek z octu
2 łyżki posiekanego szczypiorku
6 łyżek posiekanej natki pietruszki
szklanka sosu tatarskiego
pieprz
3-4 ząbki czosnku
sól
Do podania:
pieczywo
» zobacz przepis

Dynia z chili

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
1 dynia
2 cebule
kilka ząbków czosnku – do smaku
500g pomidorów
1 kolba kukurydzy
200g czarnej fasoli
1/2–3/4 litra bulionu warzywnego
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka kminu rzymskiego
1 łyżeczka oregano
2 strąki papryki chili
sproszkowane chili
papryka
sól
1/8 l czerwonego wina
150g startego sera pecorino (lub parmezanu)
olej słonecznikowy
» zobacz przepis

Kurczak z kuskusem

Forma potrawy: Danie główne
1 szklanka kaszy kuskus
2 piersi z kurczaka
1 czerwona cebula
1 marchewka
2 ząbki czosnku
1 puszka czerwonej fasoli
1 łyżeczka białego pieprzu
1/4 łyżeczki curry
1 łyżka słodkiej papryki
olej do smażenia
2 łyżki masła
posiekana natka pietruszki
» zobacz przepis

Selery wiejskim sposobem

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
3 lub 4 selery
2 pory
2 łyżki smalcu
2 łyżki masła
cebula
łyżka mąki
szklanka wody
2-3 liście selera
2 łodygi zielonej pietruszki
liść laurowy
sól
posiekana zielenina
Do podania z:
frytkiami lub fasolą
» zobacz przepis

Sałatka indyjska z ryżem

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
100g długoziarnistego ryżu
250ml bulionu z kury
50g czerwonej fasoli z puszki
50g ziaren kukurydzy z puszki
1 pomidor
1 mała cebula
1 jabłko
1 banan
2 plasterki ananasa
1 pomarańcza bez pestek
20g rodzynków
1 łyżeczka masła
1 łyżka posiekanych ziół (pietruszka, estragon, mięta)
Sos vinaigrette:
3 łyżki oliwy
1 łyżka soku cytrynowego
sól, pieprz
» zobacz przepis

Warzywa na patelni

Forma potrawy: Danie główne
po 1 strąku czerwonej i zielonej papryki
4 pomidory
cebula
2 ząbki czosnku
1 puszka kukurydzy
25dag ugotowanej czerwonej fasoli
25dag ugotowanej fasolki szparagowej
pieprz, sól
olej
sproszkowana słodka papryka
łyżka siekanej pietruszki
» zobacz przepis

Sałatka chińska z kukurydzą

Forma potrawy: Sałatka lub surówka, Przekąska lub przystawka
125g ananasa (świeżego lub z puszki)
1 zielona słodka papryka
1 marchewka
150g strączkowego zielonego groszku z puszki
puszka minikolb kukurydzy
125g świeżej zielonej fasolki strączkowej
szczypiorek
natka pietruszki
Sos:
1 łyżka stołowa miodu
1 łyżka stołowa jasnego sosu sojowego
1 ząbek czosnku
1 łyżka stołowa soku z cytryny
» zobacz przepis

Potrawka rybna na słodko-kwaśno

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
50dag filetów z dorsza (lub karmazyna)
4 łyżki octu z białego wina
50dag marchewek
2 cebule
20dag kiełków fasoli mung lub kiełków sojowych
3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
2 łyżki oleju
2 łyżki ziarna sezamowego
30dag mrożonego groszku
12dag ketchupu
1-2 łyżki sosu sojowego
sól, pieprz, cukier, sproszkowany imbir, pieprz cayenne
Do podania:
ryż
» zobacz przepis

Barszcz ukraiński

Forma potrawy: Zupa
0,5 główki posiekanej białej kapusty
4-5 - ziemniaki pokrojone w kostkę
2 - ugotowane buraczki ćwikłowe starte na tarce
1 - szklanka ugotowanej białej fasoli
1 - marchew starta na tarce
1 - szklanka śmietany
1 - cebula pokrojona w kostkę
3 - łyżki pasty pomidorowej
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz
1 - łyżka oleju
» zobacz przepis

Gulasz czerwony pikantny

Forma potrawy: Danie główne
60 dkg wołowiny
4 pieczarki
mąka ziemniaczana
kostka bulionu grzybowego
cukier
pieprz
przecier pomidorowy - 3 łyżki
sól
2 cebule
puszka czerwonej fasolki
3 ząbki czosnku
1 papryczka chili
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.