cojemy.pl > Zupy > Barszcz wołyński

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Ciasta z makiem i rodzynkami

Barszcz wołyński

Formy potrawy: zupa

Składniki potrawy

0,5kg mięsa wołowego lub kiełbasy
0,5kg małych buraków
szklanka ugotowanej fasoli
włoszczyzna z kapustą
4 ziemniaki
sól, pieprz
listek laurowy
0,5 szklanki śmietany
zielenina

Przyrządzanie

Buraki powinny być ugotowanane poprzedniego dnia w skórkach.
 
Ugotować poprzedniego dnia mięso, wyjąć z wywaru, obrać z kości, pokroić w kostkę. Do wywaru włożyć poszatkowaną kapustę, włoszczyznę i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować przez 15 min.
 
Następnie dodać ugotowaną fasolę z częścią wywaru, ugotowane buraki pokrojone na cienkie paski, wszystkie przyprawy i gotować przez następne 5 min.
 
Po odstawieniu z ognia wlać śmietanę, wsypać zieleninę, dodać mięso.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Burak ćwikłowy, Fasola, Kapusta, Kiełbasa lub wędlina (każdy rodzaj), Liść laurowy, Pieprz, Sól kuchenna, Wołowina, Włoszczyzna, Ziemniaki, Śmietana

Podobne przepisy

Barszcz małorosyjski

Forma potrawy: Zupa
1/2kg wieprzowiny lub golonki lub kiełbasy
włoszczyzna
1/2 główki kapusty
6 ziemniaków
3/4 szklanki soku pomidorowego
sól, pieprz
listek laurowy
zielenina
» zobacz przepis

Barszcz z rzodkiewką

Forma potrawy: Zupa
3 buraki ćwikłowe
200g białej kapusty
rzodkiew
cebula
szklanka gęstej i słodkiej śmietanki
sól
2 litry wody
 
Do podania z:
koperek
lub natka pietruszki
» zobacz przepis

Barszcz

Forma potrawy: Zupa
3 l. - przegotowanej wody
kromka chleba razowego
sól
1kg - obranych i pokrojonych w plastry buraków ćwikłowych
5 - ząbków czosnku
liść laurowy
» zobacz przepis

Barszcz ukraiński

Forma potrawy: Zupa
0,5 główki posiekanej białej kapusty
4-5 - ziemniaki pokrojone w kostkę
2 - ugotowane buraczki ćwikłowe starte na tarce
1 - szklanka ugotowanej białej fasoli
1 - marchew starta na tarce
1 - szklanka śmietany
1 - cebula pokrojona w kostkę
3 - łyżki pasty pomidorowej
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz
1 - łyżka oleju
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.