MENU
ZWIŃ MENU

Wybierz składnik

lub wpisz nazwę składnika i wybierz z listy wyżej

Wybrane składniki

Sałatka z pstrągiem

Forma potrawy: Sałatki

1 wędzony pstrąg
15 dag pieczarek
5 dag szpinaku (może być mrożony)
1 łyżka oliwy
pęczek szczypiorku do przybrania

Ryba pieczona w glinie

Forma potrawy: Dania rybne, Inne potrawy

1 kg ryby słodkowodnej - np. pstrąga
olej
sól
liście klonowe

Pasta z wędzonej ryby

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

40 dag ryby wędzonej
10 dag masła
2 łyżeczki zielonej pietruszki
1 łyżeczka musztardy

Ryba pieczona po kreolsku

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne


60 dag ryby
3 ząbki czosnku
2 szklanki soku pomidorowego
15 dag ogórków
10 dag papryki
15 dag cebuli
15 dag selera
sól, pieprz
 
Do podania:
ziemniaki

Pstrąg na gorąco w majonezie

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

80 dag pstrągów
3/4 szklanki majonezu
5 dag cebuli
łyżka zielonych solonych nasion nasturcji
3 korniszony
natka pietruszki
mąka
sól, pieprz
oliwa lub olej
 
Do podania z:
frytki
kalafior