cojemy.pl > Warzywa > Cebula > Przepisy na potrawy > Strona numer 22

Przepisy z cebulą


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z pstrągiem ale bez cytryny
Bakłażan Bambus, pędy bambusa Batat Brokuły Brukselka Burak ćwikłowy Bób Cebula Chrzan Cukinia Cykoria Czerwona kapusta Czosnek Dymka, pęczek dymki Dynia Fasola Fasolka szparagowa Groszek Kalafior Kalarepa Kapusta Kapusta kwaszona, kiszona Karczoch Kiełki sojowe Koper, koperek Kukurydza Marchew Ogórek Papryka Papryka chili Pietruszka Pomidor Por Rozmaryn Rukiew (rukwia) wodna Ryż Rzepa Rzeżucha Rzodkiewka Sałata Seler Soczewica Soja Szalotka Szałwia Szczaw Szczypiorek Szparagi Szpinak Włoszczyzna Ziemniaki
Ciasta z cebulą Dania główne z cebulą Dania na grilla z cebulą Dania rybne z cebulą Desery z cebulą Inne potrawy z cebulą Kolacje z cebulą Przekąski lub przystawki z cebulą Przetwory z cebulą Sałatki lub surówki z cebulą Sosy z cebulą Zapiekane z cebulą Zupy z cebulą Śniadania z cebulą

Kolorem zielonym zaznaczono cebula

Kiełbasa po cygańsku

Forma potrawy: Danie główne
1/2kg kiełbasy
100g boczku
1 paczka (125 g) puree ziemniaczanego
750g żółtego sera
1 papryka
1 cebula
sól
papryka w proszku
» zobacz przepis

Zupa z dyni

Forma potrawy: Zupa
1,5kg pokrojonej w grubą kostkę dyni
1 posiekana cebula
1 posiekana marchewka
1 posiekany ziemniak
1 l wody
1 łyżeczka imbiru
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
2 łyżeczki koncentratu warzywnego
sok z cytryny
Do podania:
jogurt
lub chuda śmietanka
» zobacz przepis

Zupa z soi i kiszonej kapusty

Forma potrawy: Zupa
100g soi (moczonej przez noc)
150g kiszonej kapusty
1 cebula
1 łyżka pasty pomidorowej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka oleju sojowego
1 łyżeczka ziaren kminku
1 łyżeczka suszonego majeranku
900ml wywaru z gotowania soi
» zobacz przepis

Zielony ryż

Forma potrawy: Danie główne
szklanka ryżu
2 szklanki wrzącej wody
sól
2 jaja
1 i 1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki oliwy lub oleju
2 szklanki utartego żółtego sera
szklanka drobno posiekanej zielonej pietruszki
1/4 szklanki drobno posiekanych liści selera
posiekana cebula
1/8 łyżeczki roztartej szałwi
pieprz
masło
» zobacz przepis

Wegetariańske hot-dogi z pieczarkami i żółtym serem

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja
15dag pieczarek
1 cebula
2 łyżki masła
2 podłużne bułki
2-3 łyżki tartego żółtego sera
2 łyżki ketchupu
sól
» zobacz przepis

Łosoś w sosie ziołowym po francusku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
Jeden łosoś o wadze ok. 2 kg
600g małych pieczarek
2 łyżki masła
sól, pieprz, szczypiorek
Do przybrania:
listki zielonej pietruszki
listki tymianku
Court bouillon:
400ml białego wytrawnego wina
1 obrana i umyta marchewka
1 duża cebula, obrana i naszpikowana 3 goździkami
1 bouquet garni
sól, pieprz
Sos:
125ml białego wytrawnego wina
125ml śmietanki
1 łyżka masła
2 łyżki drobno posiekanej mieszaniny szczypiorku, tymianku i zielonej pietruszki
sól, pieprz
» zobacz przepis

Sałatka z warzyw i jajek

Forma potrawy: Sałatka lub surówka, Przekąska lub przystawka
4 jajka ugotowane na twardo
2 ogórki surowe lub kiszone
2 papryki
2 cebule
4 pomidory
sól, pieprz
sok z cytryny
Do podania:
pieczywo
» zobacz przepis

Mus z grzybów

Forma potrawy: Inna potrawa, Przekąska lub przystawka
30g suszonych borowików
300g pieczarek
100ml śmietanki kremowej
300ml wywaru mięsnego
15g żelatyny
80ml madery (rodzaj wina)
1 duża cebula
1 łyżka masła
3 łyżki tartej bułki
sól, pieprz
Do przybrania:
100g kurek lub smardzów
» zobacz przepis

Wołowina w imbirze

Forma potrawy: Danie główne
400g rumsztyka wołowego
4 grzyby aromatyczne lub suszone prawdziwki
1 duży kawałek imbiru lub 1 i 1/2 łyżki imbiru w proszku
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka maki ziemniaczanej
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sherry lub bialego, wytrawnego wina
1 łyżka miodu
sol, pieprz
olej do smazenia
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
» zobacz przepis

Hache wołowe

Forma potrawy: Danie główne
1200g wołowiny z kością
2 listki laurowe
40dag warzyw mieszanych (marchew, seler, pietruszka, por)
10dag cebuli
sól, pieprz
4 łyżki posiekanej zieleniny
1 białko
» zobacz przepis

Klasztorna pieczeń wołowa

Forma potrawy: Danie główne
60dag wołowiny bez kości
100ml czerwonego wytrawnego wina
6-8dag cebuli
15dag dżemu śliwkowego
2dag mąki
3dag migdałów
sól, pieprz
sok z cytryny
Do podania:
ryż
» zobacz przepis

Ryba w jarzynach

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1,2kg filetów z dorsza, morszczuka lub halibuta
3-4 łyżki mąki przennej
2 marchewki
1 pietruszka
15dag selera
10dag pora
2 cebule
1 szklanka oleju
1 puszka przecieru pomidorowego
kilka gałązek natki pietruszki
1 łyżka cukru
1 łyżeczka białego pieprzu
1 łyżka soli
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.