Przepisy z cytryną
Kolorem zielonym zaznaczono cytryna
3–4 jabłka
200–300g dyni
1/2 szklanki majonezu
1 łyżka musztardy
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sok z cytryny, cukier, sól
2 avocado
100ml wywaru mięsnego
1 łyżeczka żelatyny
80ml śmietanki kremowej
sok z 1 cytryny
4 duże krewetki
sól, pieprz
Do przybrania:
zielona pietruszka, koperek
3 duże jabłka
3 jajka
6 szt. biszkoptów
1/6 kostki masła
4-5 łyżek cukru
1 op. cukru pudru
cytryna
1/2 szkl. mleko
1kg karpia
oliwa
mąka
200ml śmietany
200ml białego wytrawnego wina
4dag rodzynków
5dag tartego chrzanu
sól, pieprz
sok z cytryny
20dag buraków
10dag jabłek
1 łyżka startego chrzanu
1/4 szklanki jogurtu
sok z cytryny
ocet
sól
1kg dyni
sok z cytryny
gruby plaster wędzonego boczku
4 łyżki śmietany
3 łyżki oleju
1 łyżka oregano
sól (najlepiej selerowa)
pieprz
1 szklanka bulionu
4 marchewki
1 seler
3 łyżki oleju sojowego lub oliwy
sok z cytryny
pęczek pietruszki
sól, pieprz
40dag papryki
100ml śmietany
25dag bananów
4dag rodzynków
sól, pieprz
sok z cytryny
500g kabaczków lub cukinii
150g jabłek
100g kwaszonego ogórka
150g sosu majonezowego
sól, cukier
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy
koperek
500g miąższu dyni
1 l wody
100–150g cukru
2 laski wanilii
3 goździki
sok z 1 cytryny
łyżeczka octu
500g dyni
20g masła lub margaryny
50g bułki tartej
60–80g cukru pudru
3 jaja
1/2 cytryny
10g margaryny i 20g bułki tartej do formy
250g dyni
200g śliwek
sok z cytryny
miód lub sos curry