cojemy.pl > Sałatki lub surówki > Surówka z papryki po amatorsku

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy na kawę z mlekiem

Surówka z papryki po amatorsku

Formy potrawy: sałatka lub surówka, potrawa wegetariańska

Składniki potrawy

40dag papryki
100ml śmietany
25dag bananów
4dag rodzynków
sól, pieprz
sok z cytryny

Przyrządzanie

Paprykę oczyścić, opłukać, pokroić w paseczki.

Banany umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, rozdrobnić, włożyć do miksera, wlać śmietanę, miksować przez 30 sekund.

Po zmiksowaniu wymieszać z papryką, opłukanymi rodzynkami i doprawić.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Banany, Cytryna, Papryka, Pieprz, Rodzynki, Sól kuchenna, Śmietana

Podobne przepisy

Kolorowe grzanki

Forma potrawy: Śniadanie, Zapiekane
2 papryki: żółta i zielona
150g bobu
3 łyżki soku z cytryny
1 strąk marynowanej papryki pepperoni
1 łyżka kaparów
8 kromek bułki paryskiej
1 ząbek czosnku
1 łyżka liści mięty
1 łyżka liści bazylii
2 łyżki wiórków parmezanu
3 łyżki oliwy
» zobacz przepis

Pasta z papryki z cebulą

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
20dag papryki
15dag cebuli
1 łyżka oleju
1 ząbek czosnku
» zobacz przepis

Jajka po bakońsku

Forma potrawy: Danie główne
12 jajek
200g ryżu
350g pieczarek
2 cebule
2 zielone papryki
1 mały pomidor
120g masła
300ml kwaśnej śmietany
2 łyżki mąki
1 pęczek zielonej pietruszki
1 ząbek czosnku
1 łyżka octu
1 łyżeczka papryki mielonej
sól, kminek
» zobacz przepis

Szaszłyki ze szczupaka lub innej ryby

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
średni szczupak lub inna ryba
2 różnokolorowe papryki
mały kabaczek lub patison
oliwa z oliwek
specjalna mieszanka przypraw do ryb
2 cebule
3 łyżki soku z cytryny

Do podania surówka z:
papryka
pomidor
cebula
czosnek
sól
sos vinaigrette
» zobacz przepis

Pomidory i papryki nadziewane ryżem

Forma potrawy: Danie główne, Przekąska lub przystawka
4 zielone papryki
4 duże pomidory
1 cebula drobno pokrojona
2 łyżki zielonej pietruszki drobno pokrojonej
200g brązowego ryżu
25g rodzynków
6 łyżek oliwy z oliwek
1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego
400ml wrzącej wody
200ml soku pomidorowego
sól, pieprz
» zobacz przepis

Tofu z kiełkami

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
30dag twardego tofu
20dag skiełkowanej fasoli lub soi
1 zielona papryka
1 czerwona papryka
10 młodych cebulek (dymka)
1 łyżka oleju arachidowego
2 łyżki orzeszków pistacjowych lub prażonych nasion dyni do przybrania
Marynata:
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oleju arachidowego
2 łyżki soku cytrynowego
1 łyżka wytrawnego białego wina
1 łyżeczka mielonego imbiru
» zobacz przepis

Adżika

Forma potrawy: Przetwór
pół kilo papryki słodkiej
pół kilo papryki ostrej
pół kilo wyłuskanych orzechów włoskich
10 dużych główek czosnku
150ml oleju
4 łyżki octu
4 kopiate łyżki soli
» zobacz przepis

Sos z papryki

Forma potrawy: Sos
10dag czerwonej papryki
10dag cebuli
1 łyżka sosu sojowego
4 ząbki czosnku
4 łyżki estragonu
zieleniny
1 łyżeczka oleju lub oliwy
sok z cytryny lub ocet
sól
chilli
goździki
» zobacz przepis

Pasta z papryki i selera

Forma potrawy: Śniadanie, Przekąska lub przystawka
15dag papryki
15dag selera
5dag cebuli
1 łyżka oleju sojowego lub słonecznikowego
sól
» zobacz przepis

Selery zapiekane

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
2 średniej wielkości selery
25dag chudego białego sera
4 łyżki słodkiej śmietanki
1 cebula
0,5 papryki zielonej
0,5 papryki czerwonej
6 zielonych nadziewanych oliwek
3 jaja
1 łyżka swieżych posiekanych: koperku, szczypiorku i zielonej pietruszki
sól
Sos:
3 łyżki oliwy
1 łyżeczka musztardy
0,5 łyżeczki pieprzu
sól
» zobacz przepis

Zupa fasolowa a la jokai

Forma potrawy: Zupa
200g fasoli suchej lub 300g świeżej
300g wędzonych żeberek wieprzowych
300g wędzonej kiełbasy
2 średnie marchewki
1 nieduży kawałek białej rzepy
1 cebula
2 zielone papryki
1 pomidor
160ml kwaśnej śmietany
3 łyżki smalcu
1 łyżka mąki
1 łyżeczka papryki
czosnek, liść laurowy
1 pęczek zielonej pietruszki
sól

Kluseczki (csipetke):
80g mąki
1 jajko
sól
» zobacz przepis

Peperonata

Forma potrawy: Danie główne
2 duże cebule
3 czerwone papryki
3 żółte papryki
2 szklanki posiekanych pomidorów bez skórki
2 ząbki czosnku
2 łyżki octu winnego
sól, pieprz
5 łyżek oliwy z oliwek
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.