cojemy.pl > Zapiekane > Zapiekane z owocami > Zapiekane z cytryną > Przepisy na potrawy

Zapiekane z cytryną


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z serem żółtym, bez cebuli, czosnku i porów
Zapiekane z alkoholem Zapiekane z grzybami Zapiekane z innymi składnikami Zapiekane z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Zapiekane z mięsem Zapiekane z nabiałem oraz jajami Zapiekane z napojami Zapiekane z owocami Zapiekane z pieczywem Zapiekane z przyprawami Zapiekane z rybami i owocami morza Zapiekane z sosami Zapiekane z słodyczami Zapiekane z warzywami
Zapiekane z ananasem Zapiekane z avocado (awokado) Zapiekane z cytryną Zapiekane z jabłkami Zapiekane z kaparami Zapiekane z kokosem Zapiekane z malinami lub jeżynami Zapiekane z mandarynkami Zapiekane z migdałami Zapiekane z oliwkami Zapiekane z orzechami Zapiekane z pomarańczami Zapiekane z porzeczkami Zapiekane z rodzynkami Zapiekane z sezamem (ziarnami sezamu) Zapiekane ze słonecznikiem Zapiekane z truskawkami lub poziomkami Zapiekane z winogronami Zapiekane z wiśniami

Kolorem zielonym zaznaczono cytryna

Pstrągi z nawarry

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
4 pstrągi (po ok. 20 dag)
3 plastry szynki serrano lub westfalskiej
100ml oleju
2 łyżki mąki
1 cytryna
sól, biały pieprz
» zobacz przepis

Dorsz lub mintaj korzenny

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
1kg dorsza lub mintaja
po łyżeczce mielonych lub utłuczonych: pieprzu i kminku
pół łyżeczki gałki muszkatołowej
2 utłuczone goździki
sok z cytryny
sól
cukier do smaku
5 ząbków czosnku
olej lub oliwa
» zobacz przepis

Filety z dorsza po marynarsku

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane, Danie główne
50dag filetów z dorsza
4 ziemniaki
marchewka
pół selera
2 cebule
10dag śmietanki
pół szklanki soku pomidorowego
ząbek czosnku
sok z cytryny
mąka
olej
natka pietruszki
sól i pieprz
» zobacz przepis

Jabłka zapiekane z serem brie

Forma potrawy: Deser, Inna potrawa, Zapiekane
4 kwaśne jabłka
200g sera brie
3 jaja
3 łyżki śmietanki 30%
3 łyżki mleka
sok z 1 cytryny
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
1 łyżka cukru
2 łyżki białego wytrawnego wina
sól, biały pieprz
masło do posmarowania formy
» zobacz przepis

Kolorowe grzanki

Forma potrawy: Śniadanie, Zapiekane
2 papryki: żółta i zielona
150g bobu
3 łyżki soku z cytryny
1 strąk marynowanej papryki pepperoni
1 łyżka kaparów
8 kromek bułki paryskiej
1 ząbek czosnku
1 łyżka liści mięty
1 łyżka liści bazylii
2 łyżki wiórków parmezanu
3 łyżki oliwy
» zobacz przepis

Suflet z dyni i fenkułu

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
1kg dyni (może być hokkaido)
400g fenkułu (kopru włoskiego)
4 duże lub 5 małych jaj
150g twarogu
100ml śmietany
1/2 pęczka pietruszki
sok i skórka z połówki cytryny
1 łyżka łagodnego curry
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka soli ziołowej
szczypta sproszkowanej gałki muszkatołowej
biały pieprz do smaku
masło do wysmarowania formy
2 łyżki sezamu
» zobacz przepis

Mintaj zapiekany

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane, Danie główne
80dag mintaja (morszczuka, halibuta)
2 duże cebule czerwone
2 łyżki mąki
łyżka soku z cytryny
3-4 łyżki oleju
łyżka masła
szklanka śmietany
jajo
po ćwierć łyżeczki suszonej bazylii, tymianku, i startego rozmarynu
natka pietruszki lub koperek
szczypta cukru
sól
pieprz
» zobacz przepis

Zapiekanka z pierogów

Forma potrawy: Inna potrawa, Zapiekane
2 torebki mrożonych pierogów z mięsem
25dag pieczarek
1 i 1/2 łyżki masła
1 łyżka mąki
1 szklanka mleka
1/2 szklanki śmietany
sól, pieprz
sok z cytryny
20dag sera żółtego
tłuszcz, bułka tarta do formy
» zobacz przepis

Zapiekanka wiśniowa

Forma potrawy: Zapiekane
słoik kompotu z wiśni (około 720 ml)
pół szklanki cukru
3 płaskie łyżki budyniu waniliowego
9 łyżek masła
skórka otarta z połowy cytryny
3 jajka
50dag suchego twarogu
5dag kaszy manny
100ml mleka
3 łyżki wiórków kokosowych
» zobacz przepis

Zapiekanka a la szparagowa z porów

Forma potrawy: Kolacja, Zapiekane
8 małych porów lub 2-3 pęczki młodych cieńkich
20dag szynki gotowanej
3 jajka na twardo
15dag startego żółtego sera
1,5 szklanki schłodzonego bulionu
2/3 szklanki mleka
3/4 szklanki gęstej śmietany
po 2 łyżki masła i mąki
2 łyżki posiekanych ulubionych ziół
sok z cytryny
sól
pieprz
 
Do dekoracji:
natka pietruszki
» zobacz przepis

Pstrąg w miodzie zapiekany

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane, Danie główne
3 pstrągi
mąka (do obtoczenia pstrąga)
sól
oliwa
masło
miód płynny
migdały
orzechy włoskie, laskowe
Na sos:
1 łyżka masła
sok z 1 pomarańczy
sok z 1/2 cytryny
2-3 łyżki miodu
» zobacz przepis

Zapiekanka z makaronem i rybą

Forma potrawy: Zapiekane, Danie rybne, Danie główne
30dag filetów rybnych
kwasek cytrynowy albo ocet
sól
25dag makaronu
1/4 l sosu pomidorowego albo ketchupu
2 łyżki tartego sera
1 i 1/2 łyżki masła
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.