cojemy.pl > Przetwory > Przetwory z owocami > Przetwory z cytryną > Przepisy na potrawy

Przetwory z cytryną


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Potrawy z ryżem i bananami
Przetwory z alkoholem Przetwory z grzybami Przetwory z innymi składnikami Przetwory z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Przetwory z mięsem Przetwory z nabiałem oraz jajami Przetwory z napojami Przetwory z owocami Przetwory z pieczywem Przetwory z przyprawami Przetwory z warzywami
Przetwory z agrestem Przetwory z ananasem Przetwory z anyżem Przetwory z arbuzem Przetwory z bananami Przetwory z borówkami Przetwory z brzoskwiniami Przetwory z cytryną Przetwory z czereśniami Przetwory z daktylami Przetwory z grejpfrutem Przetwory z gruszkami Przetwory z jabłkami Przetwory z malinami lub jeżynami Przetwory z mango Przetwory z melonem Przetwory z migdałami Przetwory z morelami Przetwory z oliwkami Przetwory z orzechami Przetwory z pigwą Przetwory z pomarańczami Przetwory z porzeczkami Przetwory z rodzynkami Przetwory z truskawkami lub poziomkami Przetwory z winogronami Przetwory z wiśniami Przetwory ze śliwkami Przetwory z żurawiną

Kolorem zielonym zaznaczono cytryna

Pasteryzowana mizeria z ogórków

Forma potrawy: Przetwór
młode ogórki
sól
kwasek cytrynowy
pieprz
» zobacz przepis

Dżem z kabaczka i imbiru

Forma potrawy: Przetwór
1,5kg kabaczka
1 duża cytryna
ok. 1kg cukru
7g mielonego imbiru
» zobacz przepis

Konfitury z czereśni i malin

Forma potrawy: Przetwór
50dag malin
50dag czereśni
1/4 l soku z czerwonych porzeczek lub sok z cytryny
50dag cukru żelującego
» zobacz przepis

Kalafiory pasteryzowane

Forma potrawy: Przetwór
kalafiory
kwasek cytrynowy
woda 
» zobacz przepis

Marmolada dyniowo-jabłkowa

Forma potrawy: Przetwór
500g dyni
500g niesłodzonego musu jabłkowego lub jabłek
sok i skórka z 1 cytryny
1kg cukru żelującego
» zobacz przepis

Konfitura dyniowo-waniliowa

Forma potrawy: Przetwór
1kg dyni
3 pomarańcze
3 laski wanilii
50ml soku z cytryny
500g cukru żelującego
» zobacz przepis

Dżem z pigwy

Forma potrawy: Przetwór
0,25 litra wody
0,75kg cukru
1 cytryna
1kg pigwy
50g jasnych rodzynek
0,25 litra rumu, koniaku lub czystej wódki
» zobacz przepis

Kompot z mirabelek

Forma potrawy: Przetwór
2kg śliwek mirabelek
50dag cukru
Inny wariant:
2kg mirabelek
50dag cukru
1/2 l białego wina
laska cynamonu
1/2 cytryny
» zobacz przepis

Fasolka konserwowa

Forma potrawy: Przetwór
1kg fasolki szparagowej
 
zalewa:
2 szklanki wody
1dag soli
0,5dag kwasku cytrynowego
0,5dag cukru
» zobacz przepis

Marmolada z arbuza

Forma potrawy: Przetwór
Składniki na 4 słoje
kg miąższu arbuza
0,25kg brzoskwiń
sok z dwóch cytryn
kg cukru żelującego
40g wódki
» zobacz przepis

Konfitury z dyni

Forma potrawy: Przetwór
1,5kg dyni
1kg cukru
1 szklanka wody
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy
1 kieliszek araku lub wódki
» zobacz przepis

Pasztet z brokułów i kalafiora

Forma potrawy: Przetwór
350g kalafiora
350g brokułów
Masa drobiowa:
300g piersi kurczaka
500ml rosołu drobiowego
2 jaja
2 łyżki mąki
1 cytryna
200ml śmietany
1 marchewka
szczypta cukru, sól, pieprz
masło do smarowania formy
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.