cojemy.pl > Owoce > Agrest > Przepisy na potrawy

Przepisy z agrestem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Ciasta bez jajek
Agrest Ananas Anyż Arbuz Avocado (awokado) Bakalie Banany Borówki Brzoskwinie Cytryna Czereśnie Daktyle Figi Granat Grejpfrut Gruszki Jabłka Jagody Kapary Kasztan jadalny Kiwi Kokos Limonka (limetka) Mak Maliny i jeżyny Mandarynki Mango Marakuja Melon Migdały Morele Oliwki Orzechy Papaja Pigwa Pistacje Pomarańcza Porzeczki Rabarbar Rodzynki Róży dzikiej owoc Sezam (ziarna sezamu) Słonecznik Truskawki i poziomki Winogrona Wiśnie Śliwki Żurawina
Ciasta z agrestem Dania główne z agrestem Desery z agrestem Napoje z agrestem Przetwory z agrestem Zupy z agrestem

Kolorem zielonym zaznaczono agrest

Napój z poziomek, agrestu i miodu

Forma potrawy: Napój
30dag poziomek
30dag agrestu
3 łyżki miodu
2 szklanki gotowanej wody
» zobacz przepis

Truskawki w galaretce agrestowej

Forma potrawy: Deser
40dag agrestu
20dag truskawek
2 szklanki wody
20dag cukru
2dag żelatyny
» zobacz przepis

Napój truskawkowo-agrestowy

Forma potrawy: Napój
30dag truskawek
20dag agrestu
15dag cukru
około 2 1/2 szklanki wody
» zobacz przepis

Placek z agrestem

Forma potrawy: Ciasto
Składniki na 24 kawałki (kostki):
3dag drożdży
20dag cukru
sól
40dag mąki
1 jajko
1 cukier waniliowy
10dag masła
200ml mleka
50dag twarogu
1 słoik (720 ml) agrestu
7 jajek
1 budyń waniliowy (na 0,5 l)
otarta skórka z 1 cytryny
5dag płatków migdałów
1 łyżka cukru pudru
tłuszcz do posmarowania blachy
» zobacz przepis

Konfitury agrestowe z ziołami

Forma potrawy: Przetwór
1,5kg agrestu białego
0,5kg cukru żelującego
liście świeżej bazylii
liście oregano
liście rozmarynu
liście mięty
odrobina pieprzu
» zobacz przepis

Ciasto agrestowe z bezami

Forma potrawy: Ciasto
ciasto:
150dag masła
30g cukru
jajko
250g mąki
nadzienie owocowe:
500g agrestu
1/4 l wody
1-2 łyżki cukru
krem budyniowy:
1/2 l mleka
2 żółtka
torebka budyniu waniliowego
piana:
3 białka
150g cukru
» zobacz przepis

Pieczona baranina z agrestem

Forma potrawy: Danie główne
800g mięsa pieczeniowego z udzca lub combra
125ml octu 3%
50ml oliwy
2 łyżki masła
250g niedojrzałego agrestu
1 łyżka mąki
100ml bulionu
1 łyżka majeranku
1/2 łyżeczki cukru
sól, pieprz
ryż
» zobacz przepis

Galaretka poziomkowa z wiśnią i agrestem

Forma potrawy: Deser
15dag poziomek
10dag wiśni
10dag agrestu
1 szklanka wody
20dag cukru
2dag żelatyny
» zobacz przepis

Tort owocowy na biszkopcie

Forma potrawy: Deser, Ciasto
Ciasto biszkoptowe:
8 jaj
20dag (niepełna szklanka) cukru
25dag (1 1/4 szklanki) mąki
starta skórka z cytryny
tłuszcz do tortownicy
Masa:
50dag masła lub margaryny
6 jaj
40dag (1 2/3 szklanki) cukru
25dag owoców, kilka kropli esencji cytrynowej
Do dekoracji/podania:
15dag różnych owoców (np.: truskawki, maliny, poziomki, porzeczki, jagody, wiśnie, czereśnie, jabłka, agrest, gruszki, mandarynki etc.)
herbata lub poncz
» zobacz przepis

Zupa wieloowocowa czysta

Forma potrawy: Zupa
30dag truskawek
10dag czarnych jagód
10dag agrestu
10dag malin
10dag cukru
cukier waniliowy
Do podania:
grzanki lub kluseczki
» zobacz przepis

Tutti-frutti

Forma potrawy: Deser
2 jabłka
2 gruszki
szklanka agrestu
szklanka wiśni
szklanka cukru
1/2 l mleka
cukier waniliowy
4 jaja
2 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżeczka masła
kawałek cynamonu
2-3 goździki
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.