cojemy.pl > Dania na grilla > Dania na grilla z owocami > Dania na grilla z cytryną > Przepisy na potrawy

Dania na grilla z cytryną


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Potrawy z boczkiem, cebulą i papryką
Dania na grilla z alkoholem Dania na grilla z grzybami Dania na grilla z innymi składnikami Dania na grilla z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania na grilla z mięsem Dania na grilla z nabiałem oraz jajami Dania na grilla z napojami Dania na grilla z owocami Dania na grilla z pieczywem Dania na grilla z przyprawami Dania na grilla z rybami i owocami morza Dania na grilla z sosami Dania na grilla z słodyczami Dania na grilla z warzywami
Dania na grilla z ananasem Dania na grilla z anyżem Dania na grilla z bakaliami Dania na grilla z bananami Dania na grilla z brzoskwiniami Dania na grilla z cytryną Dania na grilla z gruszkami Dania na grilla z jabłkami Dania na grilla z limonką / limetką Dania na grilla z mango Dania na grilla z migdałami Dania na grilla z morelami Dania na grilla z oliwkami Dania na grilla z orzechami Dania na grilla z pomarańczami Dania na grilla z sezamem (ziarnami sezamu) Dania na grilla z wiśniami Dania na grilla ze śliwkami Dania na grilla z żurawiną

Kolorem zielonym zaznaczono cytryna

Kurczak cytrynowy z grilla

Forma potrawy: Danie na grilla
kurczak w porcjach 1 kg
cytryny 2 szt
oliwa z oliwek 4 łyżki
tymianek
sól
pieprz
» zobacz przepis

Pstrąg pieczony w folii z ryżem

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne, Kolacja, Danie główne
4 torebki ryżu (400 g)
4 pstrągi
2 cytryny
2 łyżki masła
pęczek koperku
sól
pieprz
» zobacz przepis

Piersi kurczaka z rozmarynem

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie główne
8-10 filetów z piersi z kurczaka
2 ząbki czosnku
2 gałązki rozmarynu
6 łyżek oleju
4 łyżki soku z cytryny
sól, biały pieprz
» zobacz przepis

Pikantne pulpety

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie główne
450g mielonego mięsa jagnięcego
świeżo zmielony pieprz naturalny
2 ząbki czosnku, rozgniecione
2 łyżki garam masala
4 łyżki posiekanych liści kolendry
1 łyżka posiekanych liści mięty
1 jajko, ubite
olej do posmarowania
Do przybrania:
cytryna pokrojona w cząstki
Sos:
1 ogórek posiekany
150ml jogurtu naturalnego
Do przybrania:
listki mięty
» zobacz przepis

Pstrag w soli z rożna

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
1 pstrąg na osobę
1 patyk na pstrąga
sól gruba
sos sojowy
cytryna
» zobacz przepis

Pstrąg z grilla

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
2 średniej wielkości świeże pstrągi (po około 25 dag)
pęczek koperku, natki pietruszki lub tymianku
przyprawa typu vegeta (specjalna na grilla)
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku
1 cytryna
1 cebula
1 łyżka oleju
1 pomidor
» zobacz przepis

Śledzie z rusztu

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
50dag świeżych śledzi
sok z 1/2 cytryny
3-4 łyżki oliwy
sól i pieprz
Do podania:
pieczywo
pieczone ziemniaki
» zobacz przepis

Szaszłyki rybne

Forma potrawy: Danie rybne, Danie na grilla, Danie główne
8 mrożonych filetów z dorsza bez ości, w połowie rozmrożonych
16 plasterków boczku bez skórki
16 liści laurowych
2 duże cytryny, pokrojone na ćwiartki i przepołowione
olej do posmarowania
» zobacz przepis

Filety z płastugi

Forma potrawy: Danie rybne, Danie na grilla, Danie główne
8 małych filetów z płastugi (flądry)
50g masła
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
425g pokrojonych pomidorów z puszki
2 ząbki czosnku rozgniecione
2 cytryny pokrojone w plastry
Do przybrania:
posiekana zielona pietruszka
» zobacz przepis

Pstrąg opiekany z migdałami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie na grilla, Danie główne
900g oczyszczonego pstrąga
75g masła
trochę soku z cytryny
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
50g migdałów pokrojonych w płatki
Sałatka:
2 pęczki przeciętej rzeżuchy
2 łyżki szczypiorku posiekanego
1/4 ogórka, pokrojonego w plastry
2 łyżki sosu vinaigrette
Do przybrania:
plasterki cytryny
gałązki pietruszki
» zobacz przepis

Faszerowany jabłkami pstrąg z grilla

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
pstrągi 4 szt
jabłka kwaskowate 4 szt
sok z cytryny
sól
pieprz
» zobacz przepis

Krewetki z imbirem

Forma potrawy: Danie na grilla, Przekąska lub przystawka
15 dużych krewetek (świeżych lub mrożonych)
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka posiekanego świeżego imbiru
1 łyżka posiekanej białej części dymki
2 ząbki posiekanego czosnku
2 łyżki miodu
2 łyżki sosu sojowego
sok z 1 cytryny
sok z 1 pomarańczy
125ml wody
sól, sos tabasco
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.