cojemy.pl > Owoce > Cytryna > Przepisy na potrawy > Strona numer 35

Przepisy z cytryną


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Ciasta z serem białym bez jajek
Agrest Ananas Anyż Arbuz Avocado (awokado) Bakalie Banany Borówki Brzoskwinie Cytryna Czereśnie Daktyle Figi Granat Grejpfrut Gruszki Jabłka Jagody Kapary Kasztan jadalny Kiwi Kokos Limonka (limetka) Mak Maliny i jeżyny Mandarynki Mango Marakuja Melon Migdały Morele Oliwki Orzechy Papaja Pigwa Pistacje Pomarańcza Porzeczki Rabarbar Rodzynki Róży dzikiej owoc Sezam (ziarna sezamu) Słonecznik Truskawki i poziomki Winogrona Wiśnie Śliwki Żurawina
Ciasta z cytryną Dania główne z cytryną Dania na grilla z cytryną Dania rybne z cytryną Desery z cytryną Drinki i koktajle alkoholowe z cytryną Inne potrawy z cytryną Koktajle bezalkoholowe z cytryną Kolacje z cytryną Napoje z cytryną Przekąski lub przystawki z cytryną Przetwory z cytryną Sałatki lub surówki z cytryną Sosy z cytryną Zapiekane z cytryną Zupy z cytryną Śniadania z cytryną

Kolorem zielonym zaznaczono cytryna

Sardynki w pieprzowej skórce

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
8 dyżych świeżych sardynek (ok.500g)
1 łyżeczka ziaren różnych gatunków pieprzu
1 mały pęczek koperku
1 ząbek czosnku
2 cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
8 małych gałązek świeżego rozmarynu
4 liście sałaty
8 gałązek rukwi wodnej
sól
» zobacz przepis

Befsztyki wołowe

Forma potrawy: Danie główne
50dag polędwicy wołowej
sól, pieprz
sok z cytryny
5dag smalcu
1 łyżka masła
2 łyżki chrzanu
» zobacz przepis

Zupa szpinakowa

Forma potrawy: Zupa
50dag szpinaku
pół cebuli
1 ziemaniak
1 ząbek czosnku
2 szklanki warzywnego bulionu
1 zółtko
sok z ćwiartki cytryny
1/4 szklanki śmietany
3 łyżki masła
2-3 łyżki tartego parmezanu
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
» zobacz przepis

Kwas chlebowy

Forma potrawy: Napój
6 litrów wody
połowa cytryny
1kg razowego chleba
0,15kg cukru
1dag drożdży
» zobacz przepis

Sękacz

Forma potrawy: Ciasto
40 żółtek
1kg mąki
1kg masła
1kg śmietany
sok z cytryny
1kg cukru
» zobacz przepis

Śledź w śmietanie po kaszubsku

Forma potrawy: Danie rybne, Przekąska lub przystawka
1 posiekane jajko ugotowane na twardo
1 kubek śmietany 30%
odrobina soku z cytryny
0,5 startego jabłka
pieprz
sól
4 płaty śledzia w oleju
1 mała, pokrojona w kosteczkę cebula
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.