cojemy.pl > Dania rybne > Dania rybne z owocami > Dania rybne z cytryną > Przepisy na potrawy

Dania rybne z cytryną


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Dania zawierające por, cebulę i boczek
Dania rybne z alkoholem Dania rybne z grzybami Dania rybne z innymi składnikami Dania rybne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania rybne z mięsem Dania rybne z nabiałem oraz jajami Dania rybne z napojami Dania rybne z owocami Dania rybne z pieczywem Dania rybne z przyprawami Dania rybne z rybami i owocami morza Dania rybne z sosami Dania rybne z słodyczami Dania rybne z warzywami
Dania rybne z ananasem Dania rybne z avocado (awokado) Dania rybne z cytryną Dania rybne z jabłkami Dania rybne z kaparami Dania rybne z kasztanem jadalnym Dania rybne z melonem Dania rybne z migdałami Dania rybne z oliwkami Dania rybne z orzechami Dania rybne z pomarańczami Dania rybne z rodzynkami Dania rybne z sezamem (ziarnami sezamu) Dania rybne ze śliwkami

Kolorem zielonym zaznaczono cytryna

Śledź po polsku

Forma potrawy: Inna potrawa, Danie rybne
4 duże śledzie solone
2 cebule
5 ziarenek ziela angielskiego
10 ziarenek pieprzu
liść laurowy
4 cytryny
kubek śmietanki 12 proc.
1/2 łyżeczki cukru pudru
» zobacz przepis

Pstrąg pieczony w folii z ryżem

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne, Kolacja, Danie główne
4 torebki ryżu (400 g)
4 pstrągi
2 cytryny
2 łyżki masła
pęczek koperku
sól
pieprz
» zobacz przepis

Pstrągi z nawarry

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
4 pstrągi (po ok. 20 dag)
3 plastry szynki serrano lub westfalskiej
100ml oleju
2 łyżki mąki
1 cytryna
sól, biały pieprz
» zobacz przepis

Tuńczyk z cydrem

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1,5kg swieżego tuńczyka
75g margaryny
500ml cydru
4 łyżki śmietany
300g pieczarek
sok z 1/2 cytryny
1 łyżka tartej bułki
sól
» zobacz przepis

Panga lub sola na zimno

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Danie rybne
filety z pangli lub soli, rozmrożone
cytryna
olej do smażenia
mąka (do obtoczenia ryby)
3 łyżki masła
1-2 cebule
słoik papryki czerwonej (konserwowej)
7 krążków ananasa z puszki
2 łyżki ketchupu pikantnego
1-2 główki czosnku
sól
pieprz mielony
» zobacz przepis

Dorsz lub mintaj korzenny

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
1kg dorsza lub mintaja
po łyżeczce mielonych lub utłuczonych: pieprzu i kminku
pół łyżeczki gałki muszkatołowej
2 utłuczone goździki
sok z cytryny
sól
cukier do smaku
5 ząbków czosnku
olej lub oliwa
» zobacz przepis

Pstrag w soli z rożna

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
1 pstrąg na osobę
1 patyk na pstrąga
sól gruba
sos sojowy
cytryna
» zobacz przepis

Śledź w śmietanie

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Danie rybne
8 filetów śledziowych z zalewy
cytryna
2 łyżki oleju
pieprz
Sos:
2 szklanki śmietany 18 proc.
3 cebule
3 ogórki konserwowe
2 kwaśne, duże jabłka
pęczek szczypiorku
łyżeczka zielonego pieprzu z zalewy
sól
pieprz czarny do smaku
» zobacz przepis

Pstrąg z grilla

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
2 średniej wielkości świeże pstrągi (po około 25 dag)
pęczek koperku, natki pietruszki lub tymianku
przyprawa typu vegeta (specjalna na grilla)
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku
1 cytryna
1 cebula
1 łyżka oleju
1 pomidor
» zobacz przepis

Ryba z kasztanami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
4 filety rybne równej wielkości
10 pieczarek
10 obranych kasztanów jadalnych
sól
5-6 liści sałaty do przybrania
Marynata:
50ml wódki
4 łyżki sosu sojowego
Sos:
marynata pozostała po marynowaniu ryby
sok z 1 cytryny
sok z 1 pomarańczy
1 cebula
» zobacz przepis

Łosoś w majonezie z serem

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
4 plastry świeżego łososia (ok. 800 g)
sok z 1/2 cytryny
1 cebula
1 liść laurowy
3-4 ziarna ziela angielskiego
po 1 gałązce tymianku i zielonej pietruszki
sól, pieprz
Sos majonezowy:
35g sera stilton, roquefort lub gorgonzoli
2-3 filety anchois
1 korniszon
2 łyżeczki kaparów
1/2 łyżki drobno pokrojonej zielonej pietruszki
1 łyżeczka soku z cytryny
4 łyżki śmietany
200ml majonezu.
Do przybrania:
2-3 gałązki zielonej pietruszki
2 pomidory
2 ogórki konserwowe
1/2 cytryny
» zobacz przepis

Gulasz z węgorza

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg węgorza
tłuszcz
10dag cebuli
150ml śmietany
2dag mąki
20dag pieczarek
sól, pieprz
sok z cytryny
zielenina
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.