cojemy.pl > Warzywa > Pietruszka > Przepisy na potrawy > Strona numer 2

Przepisy z pietruszką


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Sosy z olejem ale bez pieprzu
Bakłażan Bambus, pędy bambusa Batat Brokuły Brukselka Burak ćwikłowy Bób Cebula Chrzan Cukinia Cykoria Czerwona kapusta Czosnek Dymka, pęczek dymki Dynia Fasola Fasolka szparagowa Groszek Kalafior Kalarepa Kapusta Kapusta kwaszona, kiszona Karczoch Kiełki sojowe Koper, koperek Kukurydza Marchew Ogórek Papryka Papryka chili Pietruszka Pomidor Por Rozmaryn Rukiew (rukwia) wodna Ryż Rzepa Rzeżucha Rzodkiewka Sałata Seler Soczewica Soja Szalotka Szałwia Szczaw Szczypiorek Szparagi Szpinak Włoszczyzna Ziemniaki
Ciasta z pietruszką Dania główne z pietruszką Dania na grilla z pietruszką Dania rybne z pietruszką Desery z pietruszką Inne potrawy z pietruszką Koktajle bezalkoholowe z pietruszką Kolacje z pietruszką Przekąski lub przystawki z pietruszką Przetwory z pietruszką Sałatki lub surówki z pietruszką Sosy z pietruszką Zapiekane z pietruszką Zupy z pietruszką Śniadania z pietruszką

Kolorem zielonym zaznaczono pietruszka

Sałata ze szparagami

Forma potrawy: Kolacja, Sałatka lub surówka
główka sałaty
pęczek szparagów
2 jajka
natka
białe pieczywo
sos:
4 łyżki oleju
1/2 musztardy
cukier
biały pieprz
sól
» zobacz przepis

Marchewka po hiszpańsku

Forma potrawy: Danie główne, Kolacja, Przekąska lub przystawka
70dag marchwi
1-2 cebule
10dag świeżego boczku
natka pietruszki
tymianek
sól
» zobacz przepis

Kasza gryczana z pieczarkami

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
6 szklanek wrzącej wody
2 szklanki kaszy gryczanej
3 łyżki masła lub oleju
3 posiekane cebule
25dag posiekanych pieczarek
pół szklanki posiekanej zielonej pietruszki
pół szklanki posiekanego selera
sól, pieprz
» zobacz przepis

Cukinia (lub dynia/kabaczek) duszona z ziołami

Forma potrawy: Danie główne
1kg młodej cukini, kabaczka lub dynii
2 łyżki masła
1 łyżeczka mąki
po 1 łyżce pokrojonych świeżych ziół: zielonej pietruszki szczypiorku, koperku i bazylii
1/2 łyżeczki cukru
sól, pieprz
 
Do podania:
grzanki
» zobacz przepis

Sos wiosenny na wielkanoc

Forma potrawy: Sos
kubek gęstej, kwaśnej śmietany
mały słoik majonezu
dwa jaja
pęczek pietruszki
pęczek szczypiorku
łyżka chrzanu
dwie cytryny
sól, cukier, biały pieprz
» zobacz przepis

Kapusta pekińska duszona z warzywami

Forma potrawy: Inna potrawa, Danie główne
duża cebula
2 łyżki oleju
kapusta pekińska
750g pomidorów bez skórki z puszki
3 ząbki czosnku
2 łyżki płatków migdałowych
łyżka masła
sól, pieprz
2 łyżki curry
pęczek natki pietruszki
Do podania:
ryż
» zobacz przepis

Gulasz wołowo-wieprzowy na ostro

Forma potrawy: Danie główne
po 50dag wołowiny i wieprzowiny na gulasz
1 duża puszka (850 ml) pomidorów bez skórki
75dag cebuli
1 pęczek natki pietruszki
15dag kwaśnej śmietany
3 łyżki oleju
1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
po 1 łyżce słodkiej i ostrej papryki w proszku
sól, biały pieprz
listek laurowy
» zobacz przepis

Spaghetti po sycylijsku

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
500g makaronu spaghetti
100g tuńczyka w oliwie
4 pomidory
2 ząbki czosnku
1/2 pęczka pietruszki
drobno posiekana skórka z 1/2 cytryny
4 łyżki oliwy
sól, pieprz
» zobacz przepis

Zapiekanka z kiełkami (różnymi)

Forma potrawy: Zapiekane
20dag ziemniaków
po 5dag różnych kiełków (pszenicy, soi, rzodkiewki)
12dag mąki
10dag masła
2 jajka
12dag gęstej śmietany
1 pęczek natki pietruszki
15dag selera
10dag sera mazurskiego
1 łyżeczka vegety lub przyprawy delikat
1-2 ząbki czosnku
2 świeże listki lub 1/2 łyżki suszonego lubczyku
2 łyżki majeranku
pieprz
sól
1 łyżka masła do wysmarowania formy
» zobacz przepis

Zielona salata z sosem roquefort

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
2 sałaty
2 łyżki zielonej pietruszki
2 łyżki szczypiorku
Sos:
75g sera roquefort (ostry ser owczy)
1 łyżka śmietanki
1 cytryna
sól, pieprz
» zobacz przepis

Pomidory nadziewane rybą

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg pomidorów
500g gotowanej ryby
Marynata:
12 łyżek oleju
8 łyżek octu winnego
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki soli
kilka gałązek zielonej pietruszki
Majonez:
400ml oliwy
3 żółtka
sok z 1 cytryny
sól, pieprz cayenne
» zobacz przepis

Bakłażany faszerowane pieczarkami

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
2 bakłażany o średniej wielkości
3-4 młode cebulki ze szczypiorkiem
1 ząbek czosnku
1 łyżka oleju
250g pieczarek
natka pietruszki 1 pęczek
sok z 1 cytryny
2 kromki pełnoziarnistych tostów
1 łyżka gęstej śmietany
100g sera mozzarelli
2 łyżki ziaren słonecznika
sól i pieprz do smaku
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.