MENU
ZWIŃ MENU

Marchewka po hiszpańsku

Składniki

70 dag marchwi
1-2 cebule
10 dag świeżego boczku
natka pietruszki
tymianek
sól

Przyrządzanie

Boczek pokroić w kostkę i stopić na patelni.
 
Dołożyć pokrojoną w kostkę marchew, podsmażyć nie rumieniąc, skropić wodą i dusić do miękkości.
 
Pod koniec duszenia przyprawić solą, tymiankiem i siekaną natką pietruszki.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Omlet po hiszpańsku

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje

50g masła lub 1 łyżka oliwy z oliwek
1 cebula w plasterkach
175g czerwonej papryki  puszki, odsączonej  i pokrojonej w plastry
450g ugotowanych ziemniaków, pokrojonych w kostkę
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
4 jajka, roztrzepane
2 łyżki mleka

Do przybrania:
drobno posiekana zielona pietruszka

Marchewka do smaku

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Desery

marchew
sok jabłkowy
kminek
sól
 

Sos fasolowy

Forma potrawy: Sosy

100 g fasoli
marchewka
pietruszka
kawałek selera
cebula
łyżka masła
łyżka pasty pomidorowej
300 ml wywaru z fasoli
sól, pieprz, cukier

Marchew jako purée

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki

80 dag marchwi
100 ml śmietany
1-2 żółtka
tłuszcz
1-5 dag mąki
zielenina
sól