cojemy.pl > Dania główne > Dania główne z warzywami > Przepisy na potrawy > Strona numer 17

Dania główne z warzywami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z jabłkami i śmietaną, ale bez cukru
Dania główne z alkoholem Dania główne z grzybami Dania główne z innymi składnikami Dania główne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania główne z mięsem Dania główne z nabiałem oraz jajami Dania główne z napojami Dania główne z owocami Dania główne z pieczywem Dania główne z przyprawami Dania główne z rybami i owocami morza Dania główne z sosami Dania główne z słodyczami Dania główne z warzywami
Dania główne z bakłażanem Dania główne z bambusem Dania główne z batatami Dania główne z brokułami Dania główne z burakiem ćwikłowym Dania główne z bobem Dania główne z cebulą Dania główne z chrzanem Dania główne z cukinią Dania główne z kapustą czerwoną Dania główne z czosnkiem Dania główne z dymką (pęczkiem dymki) Dania główne z dynią Dania główne z fasolą Dania główne z fasolką szparagową Dania główne z groszkiem Dania główne z kalafiorem Dania główne z kalarepą Dania główne z kapustą Dania główne z kapustą kiszoną (kwaszoną) Dania główne z kiełkami sojowymi Dania główne z koperkiem lub koperem Dania główne z kukurydzą Dania główne z marchewką Dania główne z ogórkiem Dania główne z papryką Dania główne z papryką chili Dania główne z pietruszką Dania główne z pomidorem Dania główne z porami Dania główne z rozmarynem Dania główne z ryżem Dania główne z rzeżuchą Dania główne z sałatą Dania główne z selerem Dania główne z soczewicą Dania główne z soją Dania główne z szalotką Dania główne z szałwią Dania główne ze szczypiorkiem Dania główne ze szparagami Dania główne ze szpinakiem Dania główne z włoszczyzną Dania główne z ziemniakami

Kolorem zielonym zaznaczono warzywa

Kiełbasa po cygańsku

Forma potrawy: Danie główne
1/2kg kiełbasy
100g boczku
1 paczka (125 g) puree ziemniaczanego
750g żółtego sera
1 papryka
1 cebula
sól
papryka w proszku
» zobacz przepis

Łosoś w sosie ziołowym po francusku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
Jeden łosoś o wadze ok. 2 kg
600g małych pieczarek
2 łyżki masła
sól, pieprz, szczypiorek
Do przybrania:
listki zielonej pietruszki
listki tymianku
Court bouillon:
400ml białego wytrawnego wina
1 obrana i umyta marchewka
1 duża cebula, obrana i naszpikowana 3 goździkami
1 bouquet garni
sól, pieprz
Sos:
125ml białego wytrawnego wina
125ml śmietanki
1 łyżka masła
2 łyżki drobno posiekanej mieszaniny szczypiorku, tymianku i zielonej pietruszki
sól, pieprz
» zobacz przepis

Makaron w pikantnym sosie

Forma potrawy: Danie główne
50dag białego lub zielonego makaronu (typu spiralki)
10dag ziarenek dyni
4 pomidory
2 pęczki natki pietruszki
5dag tartego parmezanu lub gaudy
1 szklanka oleju
1 ząbek czosnku
sól
» zobacz przepis

Sos pomidorowy do makaronu / makaron z sosem pomidorowym

Forma potrawy: Danie główne, Sos
1 ząbek czosnku
pół małej cebuli
4 duże świeże pomidory
kilkanaście listków bazylii
1 łyżeczka octu balsamicznego lub winnego
1 łyżeczka sosu sojowego
1 łyżeczka cukru
1 łyżka dobrej oliwy
pieprz
Do podania:
Zielona sałata
wino czerwone
chleb
oliwa
» zobacz przepis

Duszona wołowina z pomidorami i oliwkami

Forma potrawy: Danie główne
1kg rozbratla, karkówki lub rumsztyka
10dag wędzonego boczku
30dag pomidorów
łyżka pasty pomidorowej
10dag oliwek zielonych (bez pestek)
10dag oliwek czarnych (bez pestek)
250ml czerwonego wina
cebula
3 ząbki czosnku
pół pęczka zielonej pietruszki
gałązka tymianku
łyżka mąki
5 łyżek oliwy
sól, pieprz
» zobacz przepis

Bakłażany smażone

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
60dag bakłażanów
300ml oleju
1 łyżka octu
1/2 cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
1-2 ząbki czosnku
zioła prowansalskie
sól, pieprz
» zobacz przepis

Spaghetti z oliwkami

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
30dag spaghetti
10dag zielonych oliwek
4 strąki chili
4dag czarnych oliwek
4 łyżki oliwy
4 ząbki czosnku
natka pietruszki
sól
» zobacz przepis

Wołowina na grillu

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie główne, Przekąska lub przystawka
patyczki do nadziewania mięsa (najlepiej bambusowe)
od 1/2 do 3/4kg wołowiny
80ml sosu sojowego
1/4 szklanki cukru
2 łyżki chińskiego sosu hoisin
2 łyżki skrobii kukurydzianej lub mąki kartoflanej lub mąki ryzowej
1 łyżka drobno posiekanego czosnku
1 łyżka startego świeżego imbiru
Do podania:
ryż / sałata / zielone warzywa
» zobacz przepis

Brizol rybny z pieczarkami

Forma potrawy: Danie rybne, Kolacja, Danie główne
opakowanie filetów rybnych
sól, pieprz
20dag pieczarek
2 cebule
2 łyżki tłuszczu
łyżka zieleniny
» zobacz przepis

Fasolka szparagowa z pieczarkami

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
30dag żółtej fasolki szparagowej
15dag pieczarek
pół łyżki oleju
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
łyżka sosu sojowego
» zobacz przepis

Cordon bleu z brokułami

Forma potrawy: Danie główne
4 kotlety cielęce (po ok. 200g i grubości ok. 2cm)
4 plastry sera ementalera
4 plastry gotowanej szynki
sól, pieprz
2 jaja
2 łyżki mąki
4 łyżki bułki tartej
2 łyżki oleju
2 łyżki masła
500g brokułów
rzeżucha do przybrania
» zobacz przepis

Schab z kartoflami

Forma potrawy: Danie główne
750g schabu
750g małych kartofli
1 łyżka oleju
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
1 cebula
1 łyżeczka kminku
sól, pieprz
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.