cojemy.pl > Dania główne > Dania główne z warzywami > Dania główne z pietruszką > Przepisy na potrawy > Strona numer 11

Dania główne z pietruszką


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Dania zawierające por, cebulę i boczek
Dania główne z alkoholem Dania główne z grzybami Dania główne z innymi składnikami Dania główne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania główne z mięsem Dania główne z nabiałem oraz jajami Dania główne z napojami Dania główne z owocami Dania główne z pieczywem Dania główne z przyprawami Dania główne z rybami i owocami morza Dania główne z sosami Dania główne z słodyczami Dania główne z warzywami
Dania główne z bakłażanem Dania główne z bambusem Dania główne z batatami Dania główne z brokułami Dania główne z burakiem ćwikłowym Dania główne z bobem Dania główne z cebulą Dania główne z chrzanem Dania główne z cukinią Dania główne z kapustą czerwoną Dania główne z czosnkiem Dania główne z dymką (pęczkiem dymki) Dania główne z dynią Dania główne z fasolą Dania główne z fasolką szparagową Dania główne z groszkiem Dania główne z kalafiorem Dania główne z kalarepą Dania główne z kapustą Dania główne z kapustą kiszoną (kwaszoną) Dania główne z kiełkami sojowymi Dania główne z koperkiem lub koperem Dania główne z kukurydzą Dania główne z marchewką Dania główne z ogórkiem Dania główne z papryką Dania główne z papryką chili Dania główne z pietruszką Dania główne z pomidorem Dania główne z porami Dania główne z rozmarynem Dania główne z ryżem Dania główne z rzeżuchą Dania główne z sałatą Dania główne z selerem Dania główne z soczewicą Dania główne z soją Dania główne z szalotką Dania główne z szałwią Dania główne ze szczypiorkiem Dania główne ze szparagami Dania główne ze szpinakiem Dania główne z włoszczyzną Dania główne z ziemniakami

Kolorem zielonym zaznaczono pietruszka

Zapiekanka z mięsem

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
Na 4 porcje:
80dag ziemniaków
2 średnie kalarepki
1/4 l rosołu
5dag masła lub margaryny
3dag mąki
1/4 l mleka
10dag topionego serka o smaku śmietankowym
sól
tarta gałka muszkatołowa
25dag schabu
5dag żółtego sera (najlepie goudy)
natka pietruszki do dekoracji
» zobacz przepis

Szpinak i jajka masala

Forma potrawy: Danie główne
4 łyżki oleju
1 cebula duża, pokrojona
450g liści szpinaku, mrożonych
2 łyżeczki mielonej kolendry
2 łyżeczki mielonego kminku
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
50g świeżego imbiru, startego
4 ząbki czosnku, rozgniecione
4 strączki kardamonu, rozgniecione, lub 1/2 łyżeczki sproszkowanego
4 łyżki koncentratu pomidorowego
300ml bulionu drobiowego
8 jajek, ugotowanych na twardo
2 łyżki pokrojonych liści kolendry lub pietruszki
» zobacz przepis

Gulasz ziemniaczano - marchewkowy

Forma potrawy: Danie główne
3 plastry schabu wędzonego
10 pieczarek
cebula
marchewka
pietruszka
1/4 selera
5 małych ziemniaków
pół łyżki mąki
olej
2 łyzki śmietany
kilka czarnych oliwek
pół szklanki bulionu
czosnek w proszku
1 łyżka keczupu
pieprz
sól
bazylia
» zobacz przepis

Khemma z ziemniaczkami

Forma potrawy: Danie główne
450g mielonego mięsa jagnięcego
1 cebula, pokrojona w plastry
2 ząbki czosnku, rozgniecione
50g świerzego imbiru, posiekanego
sól
1 łyżka proszku curry
świeżo zmielony pieprz naturalny
225g mrożonego groszku
500g młodych ziemniaczków z puszki, odsączonych
Do przybrania:
liście kolendry lub pietruszki
» zobacz przepis

Strogonow z wątróbki

Forma potrawy: Danie główne
450g wątróbki jagnięcej, pokrojonej w paski
2 łyżki zwykłej mąki
1 łyżka słodkiej papryki
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
2 łyżki oleju
1 cebula, pokrojona w plastry
100g plasterków boczku bez skóry, pokrojonego w paski
2 łyżki brandy
150ml kwaśnej śmietany
Do przybrania:
posiekana zielona pietruszka
» zobacz przepis

Zapiekanka wieprzowa

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie główne
1 cebula, posiekana
450g mięsa z wieprzowej kiełbasy
225g mrożonej marchewki w kostkach
1/2 łyżeczki suszonej szałwii
szczypta suszonego tymianku
100g malutkich poćwiartowanych pieczarek
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
150ml wytrawnego wina jabłkowego
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
120g błyskawicznych ziemniaków puree
50g stratego sera
Do przybrania:
plasterki pomidora
gałązka zielonej pietruszki
» zobacz przepis

Kurczak tagliatelle

Forma potrawy: Danie główne
450g zielonego marakonu wstążki
sól
4 piersi z kurczaka, bez kości
1 łyżka oleju
225g małych grzybków, np. pieczarki lub kurki
275g skondensowanej zupy z kurczaka z puszki
3 łyżki wytrawnej sherry
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
świeżo zmielony pieprz naturalny
Do posypania:
słodka papryka
» zobacz przepis

Filety z płastugi

Forma potrawy: Danie rybne, Danie na grilla, Danie główne
8 małych filetów z płastugi (flądry)
50g masła
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
425g pokrojonych pomidorów z puszki
2 ząbki czosnku rozgniecione
2 cytryny pokrojone w plastry
Do przybrania:
posiekana zielona pietruszka
» zobacz przepis

Filety rybne z avocado

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
olej do tzw. głębokiego smażenia
4 filety płastugi, dorsza lub łupacza (może być flądra), panierowane
2 dojrzałe avocado
1 cytryna
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
1 łyżka szczypiorku, posiekanego
Do przybrania:
gałązki pietruszki
» zobacz przepis

Pstrąg opiekany z migdałami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie na grilla, Danie główne
900g oczyszczonego pstrąga
75g masła
trochę soku z cytryny
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
50g migdałów pokrojonych w płatki
Sałatka:
2 pęczki przeciętej rzeżuchy
2 łyżki szczypiorku posiekanego
1/4 ogórka, pokrojonego w plastry
2 łyżki sosu vinaigrette
Do przybrania:
plasterki cytryny
gałązki pietruszki
» zobacz przepis

Faworki schabowe z grilla

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie główne
schab 60 dag
ziemniaki 0,5 kg
Marynata
olej 100 ml
ocet winny 1 łyżeczka
kolendra, świeża, posiekana 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
Przyprawa vegeta śródziemnomorska pikantna 1 łyżka
Sos
pasta warzywna "ajvar" 10 dag
majonez 10 dag
jajka ugotowane na twardo 3 szt
natka pietruszki posiekana 2/3 łyżki
pieprz
» zobacz przepis

Flaczki

Forma potrawy: Danie główne
1,5kg flaków wołowych
wywar, 1 łyżeczka masła
włoszczyzna (2 marchewki, pietruszki, 1/2 selera oraz por)
5dag masła
4dag mąki
1 cebula
1/4 łyżeczki zmielonego imbiru
gałka muszkatołowa
sól, pieprz, ziele angielskie, listek laurowy
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.