cojemy.pl > Warzywa > Przepisy na potrawy > Strona numer 7

Przepisy z warzywami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Zupy z marchewką i pietruszką
Przepisy z bakłażanem Przepisy z bambusem Przepisy z batatami Przepisy z brokułami Przepisy z brukselką Przepisy z burakiem ćwikłowym Przepisy z bobem Przepisy z cebulą Przepisy z chrzanem Przepisy z cukinią Przepisy z cykorią Przepisy z kapustą czerwoną Przepisy z czosnkiem Przepisy z dymką (pęczkiem dymki) Przepisy z dynią Przepisy z fasolą Przepisy z fasolką szparagową Przepisy z groszkiem Przepisy z kalafiorem Przepisy z kalarepą Przepisy z kapustą Przepisy z kapustą kiszoną (kwaszoną) Przepisy z karoczochami Przepisy z kiełkami sojowymi Przepisy z koperkiem lub koperem Przepisy z kukurydzą Przepisy z marchewką Przepisy z ogórkiem Przepisy z papryką Przepisy z papryką chili Przepisy z pietruszką Przepisy z pomidorem Przepisy z porami Przepisy z rozmarynem Przepisy z rukwią wodną Przepisy z ryżem Przepisy z rzepą Przepisy z rzeżuchą Przepisy z rzodkiewką Przepisy z sałatą Przepisy z selerem Przepisy z soczewicą Przepisy z soją Przepisy z szalotką Przepisy z szałwią Przepisy ze szczawiem Przepisy ze szczypiorkiem Przepisy ze szparagami Przepisy ze szpinakiem Przepisy z włoszczyzną Przepisy z ziemniakami

Kolorem zielonym zaznaczono warzywa

Kapuśniak ze schabem

Forma potrawy: Zupa
50dag schabu karkowego
1 łyżka masła roślinnego
750ml rosołu warzywnego (instant)
40dag kwaszonej kapusty
80dag ziemniaków
1 por
4 jagody jałowca
2 listki laurowe
sól, pieprz
» zobacz przepis

Sałatka strasburska

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
25dag żółtego sera
20dag szynki
1 kwaszony ogórek
1 cebula
1 kalafior
kwasek cytrynowy
olej
sól
zielenina
papryka
» zobacz przepis

Warzywa chop-suey

Forma potrawy: Inna potrawa, Danie główne
1 średni kawałek imbiru lub łyżka imbiru w proszku
2 małe cebulki
3 ząbki czosnku
1 papryka zielona i jedna czerwona
2 marchewki
2 gałązki selera naciowego
100g fasolki szparagowej
80g kalafiora
1 mała ostra, czerwona papryczka (piment)
2 łyżki bulionu z kury
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sherry
1 łyżka soku cytrynowego
1 łyżeczka oleju sezamowego
sól, olej do smażenia
» zobacz przepis

Szaszłyczki warzywne

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka
Składniki na 30 sztuk
2 łodygi selera naciowego
8 śliwek w occie
1 mały słoik (0,5 l) dyni marynowanej
1 mały słoik (0,5 l) gruszek w occie
250g białej rzepy
15 rzodkiewek
» zobacz przepis

Sałatka z ryżu i kiwi

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
2-3 szklanki ugotowanego ryżu
1 puszka groszku
1 puszka kukurydzy
1 mała cebula
szczypiorek
3 kiwi
2 jabłka
3 łyżki majonezu
3 łyżki śmietany
sól i pieprz
sok cytrynowy
» zobacz przepis

Papryka faszerowana mięsem

Forma potrawy: Danie główne
kilogram papryki
0,5kg mielonego mięsa wieprzowego
3/4 szklanki ryżu
3 cebule
50g masła
1 litr soku pomidorowego (lub bulionu warzywnego)
natka pietruszki
czarny mielony pieprz
sól do smaku
» zobacz przepis

Surówka mieszana do mięs i ryb

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
150g marchewki
300g kiszonej kapusty
150g białej rzodkwi
100g orzechów włoskich
50ml oleju
50ml soku z kiszonej kapusty
50ml soku z żurawin
zielenina
» zobacz przepis

Baranina duszona z kabaczkami

Forma potrawy: Danie główne
600g baraniny
1 kabaczek (ok. 1 kg)
sok z 1 cytryny
suszony rozmaryn
zielona mięta
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
szczypta ostrej czerwonej papryki
zielona pietruszka
Do podania:
ziemniaki lub ryż
» zobacz przepis

Sałatka warzywna z orzechami

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
400 g. ryżu
3 marchewki
3 pory
400 g. selera
100 g. siekanych orzechów włoskich
łyżka octu ziołowego
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz
3 łyżki natki pietruszki
1/2 łyżeczki cukru
5 łyżek oleju słonecznikowego
» zobacz przepis

Sałatka na zimę

Forma potrawy: Przetwór
2kg ogórków świeżych (może być więcej)
2kg pomidorów zielonych
1kg cebuli i 1kg papryki
» zobacz przepis

Wiosenna sałatka

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
Sałatka:
sałata strzępiasta
pęczek rzodkiewek
4 jaja
ogórek świeży
1 cebula (10 dag)
1 pęczek szczypiorku
4 łyżki oleju
2 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz
Sos I
4 łyżki oleju słonecznikowego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka musztardy stołowej
cukier, sól, pieprz
Sos II
4 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka musztardy lub chrzanu
1 łyżka kaparów
sól, pieprz
» zobacz przepis

Barszcz wołyński

Forma potrawy: Zupa
0,5kg mięsa wołowego lub kiełbasy
0,5kg małych buraków
szklanka ugotowanej fasoli
włoszczyzna z kapustą
4 ziemniaki
sól, pieprz
listek laurowy
0,5 szklanki śmietany
zielenina
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.