1 średni kawałek imbiru lub łyżka imbiru w proszku
2 małe cebulki
3 ząbki czosnku
1 papryka zielona i jedna czerwona
2 marchewki
2 gałązki selera naciowego
100g fasolki szparagowej
80g kalafiora
1 mała ostra, czerwona papryczka (piment)
2 łyżki bulionu z kury
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sherry
1 łyżka soku cytrynowego
1 łyżeczka oleju sezamowego
sól, olej do smażenia
Cebulki obrać, umyć i pokroić w płatki. Imbir i czosnek obrać i drobno posiekać. Papryki umyć, wypestkować i pokroić w cienkie paski. Łodyge selera umyć i pokroić w kostkę Fasolkę opłukać, pokroić w niewielkie kawałki. Marchewki obrać, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Umyty kalafior należy podzielić na małe bukieciki. Piment umyć, wypestkować i drobno posiekać.
Na dużej patelni i silnie rozgrzanym oleju przesmażyć, ciągle mieszając, przez około 30 sek.: imbir, czosnek i cebulki.
Dodać pozostałe warzywa. Wymieszać starannie i smażyć na silnym ogniu, nie przestając mieszać, przez dalsze 3 minuty.
Dodać bulion, sos sojowy i sherry. Smażyć, ciągle mieszajac, przez kolejne 2 minuty.
Skropić sokiem z cytryny, olejem sezamowym, osolić i starannie wymieszać.
Podawać natychmiast, kiedy jest bardzo gorące.