Przepisy z warzywami
Kolorem zielonym zaznaczono warzywa
100g miąższu dyni pokrajanego w kostkę
1 laska wanilii (miąższ)
150g cukru
120g masła
2 jaja
250g mąki
1 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
4 plastry żółtego sera
4 plastry dyni
świeża mięta
500g mąki
400g dyni
1/4 szklanki wyłuskanych orzechów
100g masła
1 łyżka oliwy
1 łyżka cukru
sól
500g dyni Hokkaido pokrojonej w kostkę
150g suszonych moreli
200ml soku jabłkowego
szczypta cynamonu
szczypta mielonych goździków
szczypta sproszkowanego kardamonu
2 łyżeczki miodu
200ml śmietany
50g płatków migdałowych
500g miąższu dyni
1 l wody
100–150g cukru
2 laski wanilii
3 goździki
sok z 1 cytryny
łyżeczka octu
250g dyni
200g śliwek
sok z cytryny
miód lub sos curry
250g dyni
250g jabłek kompotowych
1 łyżka soku z cytryny lub kwasek cytrynowy do smaku
60–80g cukru
1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
500g cukinii
4 jaja (osobno białka i żółtka)
100g startego parmezanu
20g masła
tymianek, sól
Na sos beszamelowy:
30g masła
40g mąki
250ml mleka
sól ziołowa, pieprz
1 puszka moreli
800g miąższu dyni pokrojonego w kostkę
800g cukru żelującego
1/3 torebki cukru waniliowego
30ml rumu
500g dyni
500g niesłodzonego musu jabłkowego lub jabłek
sok i skórka z 1 cytryny
1kg cukru żelującego
1,5kg kabaczka
1 duża cytryna
ok. 1kg cukru
7g mielonego imbiru
dynia
sok z cytryny
kieliszek araku
2 funty cukru