cojemy.pl > Przetwory > Marmolada dyniowo-jabłkowa

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Zupy bez soli

Marmolada dyniowo-jabłkowa

Formy potrawy: przetwór, potrawa wegetariańska

Składniki potrawy

500g dyni
500g niesłodzonego musu jabłkowego lub jabłek
sok i skórka z 1 cytryny
1kg cukru żelującego

Przyrządzanie

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, miąższ rozdrobnić. Dynię obrać, przepołowić, wydrążyć pestki razem z otaczającym je miękkim miąższem. Resztę zważyć i rozdrobnić.

Wymieszać z cukrem żelującym, sokiem i skórką cytrynową, stale mieszając doprowadzić do wrzenia.

Gotować na małym ogniu przez 4 min, nałożyć do słoików, zamknąć.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Cukier, Cytryna, Dynia, Jabłka

Podobne przepisy

Marmolada z bananów

Forma potrawy: Przetwór
500g bardzo dojrzałych bananów
2 cytryny
400g cukru żelującego
2 łyżki winiaku
» zobacz przepis

Marmolada z dyni i śliwek

Forma potrawy: Przetwór
500g zmiksowanego miąższu dyni
500g zmiksowanych renklod lub węgierek
kawałek drobno posiekanego kłącza imbiru (1 czubata łyżeczka lub więcej)
1kg cukru żelującego
» zobacz przepis

Marmolada dyniowo-bananowa

Forma potrawy: Przetwór
dojrzałe banany
miąższ dyni
cukier
» zobacz przepis

Marmolada dyniowa z pomarańczami

Forma potrawy: Przetwór
800g dyni
6 pomarańcz
300g cukru żelującego
5 łyżek Amaretto lub Grand Marnier
» zobacz przepis

Marmolada z dyni i moreli

Forma potrawy: Przetwór
1 puszka moreli
800g miąższu dyni pokrojonego w kostkę
800g cukru żelującego
1/3 torebki cukru waniliowego
30ml rumu
» zobacz przepis

Marmolada z dyni, jabłek i borówek

Forma potrawy: Przetwór
500g oczyszczonej dyni
1,5kg jabłek
500g borówek (ewentualnie przemrożonej jarzębiny albo żurawiny)
cukier do smaku (100–250 g)
» zobacz przepis

Marmolada z arbuza

Forma potrawy: Przetwór
Składniki na 4 słoje

kg miąższu arbuza
0,25kg brzoskwiń
sok z dwóch cytryn
kg cukru żelującego
40g wódki
» zobacz przepis

Mazurek z płatków owsianych i marmolady

Forma potrawy: Ciasto
30dag płatków owsianych
25dag margaryny
10dag (pół szklanki) mąki pszennej
10dag (pół szklanki) mąki ziemniaczanej
10dag (5 łyżek) cukru
2 jaja
5 łyżek śmietany
1 łyżeczka proszku do pieczenia
esencja migdałowa lub rumowa
marmolada
tłuszcz do blachy
cukier puder do posypania
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.