MENU
ZWIŃ MENU

Dynia w kieszonce

Formy potrawy: Przekąski lub przystawki, Zapiekane, Kolacje, potrawa wegetariańska

Składniki

4 plastry żółtego sera
4 plastry dyni
świeża mięta

Przyrządzanie

Plastry dyni krótko obgotować we wrzątku.

Plastry sera ponacinać, tak aby powstały kieszonki.

Do każdej włożyć plaster dyni i listek mięty, zapiec.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Dynia zapiekana w sosie pomidorowym

Forma potrawy: Zapiekane

1,20 kg dyni
1/3 l sosu pomidorowego
30 g sera (np. tylżyckiego)

Dynia w przecierze żurawinowym

Forma potrawy: Przetwory

dynia
żurawina
cukier

Dynia marynowana

Forma potrawy: Przetwory

Dynia dojrzała średnia 1 szt.
Ocet 6% 3/4 szklanki
Cukier 5 łyżeczek
Sól 1 łyżeczka
Woda 2,5 szklanki
Goździki, cynamon w lasce, estragon

Dynia z kiszonym ogórkiem lub pomidorem

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania główne

500 g dyni
150 g kiszonych ogórków lub pomidorów
20 g mąki pszennej
40 g masła
sól, cukier
posiekana natka pietruszki