cojemy.pl > Warzywa > Przepisy na potrawy > Strona numer 13

Przepisy z warzywami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Potrawy z czekoladą i wiśniami
Przepisy z bakłażanem Przepisy z bambusem Przepisy z batatami Przepisy z brokułami Przepisy z brukselką Przepisy z burakiem ćwikłowym Przepisy z bobem Przepisy z cebulą Przepisy z chrzanem Przepisy z cukinią Przepisy z cykorią Przepisy z kapustą czerwoną Przepisy z czosnkiem Przepisy z dymką (pęczkiem dymki) Przepisy z dynią Przepisy z fasolą Przepisy z fasolką szparagową Przepisy z groszkiem Przepisy z kalafiorem Przepisy z kalarepą Przepisy z kapustą Przepisy z kapustą kiszoną (kwaszoną) Przepisy z karoczochami Przepisy z kiełkami sojowymi Przepisy z koperkiem lub koperem Przepisy z kukurydzą Przepisy z marchewką Przepisy z ogórkiem Przepisy z papryką Przepisy z papryką chili Przepisy z pietruszką Przepisy z pomidorem Przepisy z porami Przepisy z rozmarynem Przepisy z rukwią wodną Przepisy z ryżem Przepisy z rzepą Przepisy z rzeżuchą Przepisy z rzodkiewką Przepisy z sałatą Przepisy z selerem Przepisy z soczewicą Przepisy z soją Przepisy z szalotką Przepisy z szałwią Przepisy ze szczawiem Przepisy ze szczypiorkiem Przepisy ze szparagami Przepisy ze szpinakiem Przepisy z włoszczyzną Przepisy z ziemniakami

Kolorem zielonym zaznaczono warzywa

Zupa z soi i kiszonej kapusty

Forma potrawy: Zupa
100g soi (moczonej przez noc)
150g kiszonej kapusty
1 cebula
1 łyżka pasty pomidorowej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka oleju sojowego
1 łyżeczka ziaren kminku
1 łyżeczka suszonego majeranku
900ml wywaru z gotowania soi
» zobacz przepis

Gulasz po mazursku

Forma potrawy: Danie główne
60dag wołowiny z kością
25dag włoszczyzny z kapustą
65dag ziemniaków
20dag ogórków kwaszonych
2dag mąki
6dag tłuszczu
10dag cebuli
12dag śmietany
pieprz, sól
Do podania:
chleb
» zobacz przepis

Dynia zapiekana z ryżem

Forma potrawy: Zapiekane
70dag dyni
3/4 szklanki ryżu
1 cebula
1/2 kostki masła
1 jajo
sól, pieprz
sos pomidorowy
4 łyżki tartego żółtego sera
tłuszcz i bułka do formy
» zobacz przepis

Ryż po Kantońsku

Forma potrawy: Danie główne
2 szklanki ryżu - może być jaśminowy
2 łyżki mrożonego zielonego groszku
2 łyżki konserwowej lub gotowanej kukurydzy
2 jajka
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyzki oleju
sos sojowy
olej sezamowy
sos czosnkowy z miodem
gałka muszkatołowa
sól
» zobacz przepis

Chilli con carne (wersja 2)

Forma potrawy: Danie główne
1 łyżka oleju
900g mielonej wołowiny
2 cebule, posiekane
1-2 łyżki chilli w proszku
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
600ml bulionu wołowego
850g czerwonej fasoli z puszki, odsączonej i wypłukanej
2 łyżki koncentratu pomidorowego
4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
Do podania:
ciepła bagietka
» zobacz przepis

Tatrzański kociołek

Forma potrawy: Zupa
1kg - mięsa wołowego przerośniętego bez kości
10dag - wędzonej słoniny
0,5 szklanki - papryka mielona
1 łyżeczka kminku
pokrojone w kostkę:
1 - seler
1 - marchewkę
1 - korzeń pietruszki
1 - zieloną papryka
2 - cebule
0,5 szklanki ryż
pomidory z puszki
szklanka kiszonej kapusty
woda
sól, pieprz
» zobacz przepis

Ryż smażony z warzywami

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
2 saszetki ryżu brązowego halina
cytryna
2 marchewki
cebula
ząbek czosnku
4 łyżki oleju
30dag zielonego groszku
2 łyżki siekanych migdałów
4 łyżki tartego sera żółtego (parmezan, gouda)
świeżo zmielony biały pieprz
bazylia do dekoracji
» zobacz przepis

Sałatka z solonych grzybów

Forma potrawy: Sałatka lub surówka, Przekąska lub przystawka
30dag grzybów solonych lub marynowanych
3 kartofle ugotowane w mundurkach
1 cebula
4 pomidory
15dag korniszonów
3 jaja ugotowane na twardo
1,5 łyżeczki musztardy
2 łyżki oliwy
1/3 łyżeczki cukru
1/3 łyżeczki kminku
łyżka siekanego koperku
łyżka siekanej zielonej pietruszki
sól
pieprz
» zobacz przepis

Gulasz wołowo-wieprzowy na ostro

Forma potrawy: Danie główne
po 50dag wołowiny i wieprzowiny na gulasz
1 duża puszka (850 ml) pomidorów bez skórki
75dag cebuli
1 pęczek natki pietruszki
15dag kwaśnej śmietany
3 łyżki oleju
1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
po 1 łyżce słodkiej i ostrej papryki w proszku
sól, biały pieprz
listek laurowy
» zobacz przepis

Sałatka z fasolą

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
3 pomidory
pół strąka czerwonej papryki
pół puszki czerwonej fasoli
połowa cebuli
sól
pieprz
liście świeżej bazylii
2 łyżki oleju lub oliwy z oliwek
» zobacz przepis

Zupa z cukinii

Forma potrawy: Zupa
3 ziemniaki
1 cukinia
4 pomidory
1 marchew
bulion w kostce
2 ząbki czosnku
pół łyżeczki kminku
sól
żółty ser do posypania
łyżka oleju
» zobacz przepis

Węgorz w sosie koperkowym

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1-1,2kg węgorza
1 marchewka
1 cebula
1 pietruszka
1 por
1 liść laurowy
3-4 ziarenka pieprzu
1 łyżka soku cytrynowego
500ml wody
sól
Sos koperkowy:
250ml wywaru z ryby
250ml gęstej śmietany
2 łyżki mąki
2 łyżki masła
1 pęczek koperku
sól
Do podania:
kartofle
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.