1 łyżka oleju
450g chudej wieprzowiny bez kości, pokrojonej w paski
50g świerzego imbiru, pokrojonego w plastry
2 ząbki czosnku, rozgniecione
1/4 łyżeczki proszku chilli
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
175g czerwonej papryki z puszki, odsączonej i pokrojonej w plastry
225g obranych krewetek
1 pęczek dymki, każda cebulka przepołowiona i pocięta wzdłuż
Na patelni teflonowej lub z grubym dnem podgrzać olej. Włożyć paseczki wieprzowe i plasterki imbiru i smażyć na silnym ogniu, dopóki mięso nie zarumieni się ze wszystkich stron. Dodać czosnek, proszek chilli, przyprawić do smaku i smażyć jeszcze przez 1 minutę.
Potem dodać kolejno paprykę, krewetki i dymkę. Mieszając, krótko ogrzewać na silnym ogniu, aby wszystko było gorące, ale nadal kruche.
Podawać zaraz po przyrządzeniu.