cojemy.pl > Warzywa > Cebula > Przepisy na potrawy > Strona numer 11

Przepisy z cebulą


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Sałatki ze śledziem i cebulą
Bakłażan Bambus, pędy bambusa Batat Brokuły Brukselka Burak ćwikłowy Bób Cebula Chrzan Cukinia Cykoria Czerwona kapusta Czosnek Dymka, pęczek dymki Dynia Fasola Fasolka szparagowa Groszek Kalafior Kalarepa Kapusta Kapusta kwaszona, kiszona Karczoch Kiełki sojowe Koper, koperek Kukurydza Marchew Ogórek Papryka Papryka chili Pietruszka Pomidor Por Rozmaryn Rukiew (rukwia) wodna Ryż Rzepa Rzeżucha Rzodkiewka Sałata Seler Soczewica Soja Szalotka Szałwia Szczaw Szczypiorek Szparagi Szpinak Włoszczyzna Ziemniaki
Ciasta z cebulą Dania główne z cebulą Dania na grilla z cebulą Dania rybne z cebulą Desery z cebulą Inne potrawy z cebulą Kolacje z cebulą Przekąski lub przystawki z cebulą Przetwory z cebulą Sałatki lub surówki z cebulą Sosy z cebulą Zapiekane z cebulą Zupy z cebulą Śniadania z cebulą

Kolorem zielonym zaznaczono cebula

Pasta bakłażanowa do chleba

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
1kg bakłażanów
2 małe cebule
1,5-2 cytryny
3-4 łyżki majonezu
sól, pieprz
» zobacz przepis

Pasta z papryki i selera

Forma potrawy: Śniadanie, Przekąska lub przystawka
15dag papryki
15dag selera
5dag cebuli
1 łyżka oleju sojowego lub słonecznikowego
sól
» zobacz przepis

Sałatka z buraków

Forma potrawy: Przetwór, Sałatka lub surówka
1kg białej kapusty
1kg buraków
1kg marchewki
1kg cebuli
zalewa:
50g oliwy
1/2 butelki octu 10%
7 szklanek wody
łyżki cukru
sól do smaku
ziele angielskie
liść laurowy
» zobacz przepis

Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem

Forma potrawy: Zapiekane
1 1/2kg ziemniaków obranych i pokrajanych w cienkie plastry
1/4kg wędzonego boczku, usmażonego i pokrojonego na małe kawałki
2 średnie cebule
1/4kg masła
6 łyżek mąki
1 l gorącego mleka
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżeczka ususzonej gorczycy
2 łyżki soli, pieprz
» zobacz przepis

Pasztet z cukini i szpinaku

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
2kg cukini
300g cebuli
3 łyżki oliwy
200g tartej bułki
250ml mleka
6 jaj
400g szpinaku
30g masła
4 ząbki czosnku
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
1 łyżeczka posiekanej świeżej mięty
kilka listków estragonu
masło do smarowania formy
listki świeżej mięty do przybrania
» zobacz przepis

Gulasz egipski

Forma potrawy: Danie główne
2 szklanki kukurydzy z puszki
2 szklanki ugotowanej dużej fasoli
1 szklanka posiekanej cebuli
1/2 szklanki posiekanej zielonej papryki
2 łyżki oleju
1 szklanka wody
1/3 szklanki przecieru pomidorowego lub 2/3 szklanki pokrojonych pomidorów
1/2 szklanki posiekanej zielonej pietruszki
2 szklanki pokrojonej w krążki młodej cukini
sól do smaku
» zobacz przepis

Sos słodko - kwaśny

Forma potrawy: Sos
1 puszka ananasów
1 puszka kukurydzy
3kg pomidorów
1kg cebuli
2 papryki
6 ząbków czosnku
2 łyżki musztardy
2 łyżki soli
1 szklanka cukru
1 szklanka octu
1/4 łyżeczki chili w proszku
1 łyżka słodkiej papryki
1/2 łyżki curry
1/2 łyżki pieprzu mielonego
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
» zobacz przepis

Zupa z boczniaków i warzyw

Forma potrawy: Zupa
75dag boczniaków
seler
3 cebule
3 marchewki
2 pietruszki
puszka zielonego groszku
czubata łyżka mąki kartoflanej
kawałek (4-5 cm) świeżego korzenia imbiru lub 1-2 łyżek sproszkowanego
2 litry bulionu drobiowego (może być z kostki)
sos sojowy
natka pietruszki
sól
pieprz
oliwa lub olej do smażenia
» zobacz przepis

Sałatka pieczarkowa z brokułami

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
1 słoik pieczarek w zalewie naturalnej
50dag brokułów
1 świeży ogórek
1 czerwona papryka
2 czerwone cebule
2 jajka na twardo
3 łyżki majonezu
5 śliwek suszonych
sól, pieprz
» zobacz przepis

Zupa pieczarkowa

Forma potrawy: Zupa
15dag pieczarek
2 duże ziemniaki
1 duża cebula
2 łyżki masła
4 łyżki mąki
400ml rosołu
3 łyżki śmietany
kminek, sól, pieprz biały
natka pietruszki
Do dekoracji:
szczypiorek
» zobacz przepis

Chutney brzoskwiniowy

Forma potrawy: Przetwór, Sos
1kg brzoskwin
200g cebuli
1 łyżeczka soli czosnkowej
100g rodzynek
200ml octu winnego
1 opakowanie cukru żelującego
1 łyżeczka gorczycy
1/2 łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka curry
» zobacz przepis

Zupa z zielonych warzyw

Forma potrawy: Zupa
po 10dag brokułów i cukinii,
5dag całej części pora,
1 cebula (5 dag),
1 kalarepka (5 dag)
3 szklanki bulionu warzywnego (może być z kostki)
10dag twardego sera koziego
1 łyżka masła
oregano, sól, pieprz
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.