MENU
ZWIŃ MENU

Sałatka pieczarkowa z brokułami

Forma potrawy: Sałatki, potrawa wegetariańska

Składniki

1 słoik pieczarek w zalewie naturalnej
50 dag brokułów
1 świeży ogórek
1 czerwona papryka
2 czerwone cebule
2 jajka na twardo
3 łyżki majonezu
5 śliwek suszonych
sól, pieprz

Przyrządzanie

Pieczarki pokroić w cienkie paski. Brokuły umyć i ugotować w osolonej wodzie. Ogórek pokroić w kostkę. Jajka pokroić w ćwiartki. Do naczynia na sałatkę włożyć ogórek, brokuły, krążki czerwonej cebuli, suszone śliwki oraz jajka. Dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość delikatnie wymieszać. Przybrać brokułami i podawać.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Sałatka pieczarkowa z szynką i oliwkami

Forma potrawy: Sałatki

1 słoik pieczarek w zalewie naturalnej
2 duże plastry szynki
2 duże jabłka winne
3 ogórki kwaszone
10 czarnych oliwek
1 mały słoik majonezu
sok z połówki cytryny
sól, pieprz

Sałatka pieczarkowa z kukurydzą

Forma potrawy: Sałatki

5 dużych świeżych pieczarek
1 puszka kukurydzy konserwowej
2 jajka na twardo
1 mały słoik majonezu
1 łyżka sosu sojowego
1 pęczek szczypiorku
sok z cytryny
sól, pieprz, szczypiorek

Sałatka pieczarkowa z sosem francuskim

Forma potrawy: Sałatki

50dag świeżych pieczarek
2 średnie świeże ogórki
2 ząbki czosnku
1 pęczek koperku, pietruszki i szczypiorku
połowa czerwonej papryki
1/3 szklanki oliwy z oliwek
2 łyżki octu winnego
sól
pieprz

Cordon bleu z brokułami

Forma potrawy: Dania główne

 
4 kotlety cielęce (po ok. 200g i grubości ok. 2cm)
4 plastry sera ementalera
4 plastry gotowanej szynki
sól, pieprz
2 jaja
2 łyżki mąki
4 łyżki bułki tartej
2 łyżki oleju
2 łyżki masła
500g brokułów
rzeżucha do przybrania