1kg brzoskwin
200g cebuli
1 łyżeczka soli czosnkowej
100g rodzynek
200ml octu winnego
1 opakowanie cukru żelującego
1 łyżeczka gorczycy
1/2 łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka curry
1 kg brzoskwiń umyć, obrać ze skóry, usunąć pestki, pokroić w małe cząstki, przełożyć do garnka.
Dodać 200g cebuli posiekanej w drobną kostkę, 1 łyżeczkę soli czosnkowej, 100 g umytych i odsączonych rodzynek, 200 ml octu winnego, 1 opakowanie cukru żelującego np.: "3:1 Dr. Oetketa", 1 łyżeczkę gorczycy, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczkę curry.
Mieszając chutney doprowadzić do wrzenia i gotować około 10 minut.
Gorący natychmiast przełożyć do wyparzonych słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknąć.
Ułożyć do góry nogami dnem na około 5 min.