Formy potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania, potrawa wegetariańska
15 dag papryki
15 dag selera
5 dag cebuli
1 łyżka oleju sojowego lub słonecznikowego
sól
Paprykę i seler umyć. Seler obrać, opłukać, pokroić, włożyć do wrzącej wody i gotować. Cebulę obrać, opłukać, dodać do gotującego się selera.
Paprykę przekroić na pół oczyścić z nasion. Oczyszczone strąki ugotować do miękkości razem z selerem i cebulą. Gdy warzywa są miękkie, odcedzić.
Z papryki zdjąć skórę. Ugotowane warzywa przetrzeć przez sito, wymieszać z olejem i lekko przyprawić solą.
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania
20 dag papryki
15 dag cebuli
1 łyżka oleju
1 ząbek czosnku
Forma potrawy: Kolacje, Śniadania
2 średniej wielkości marchewki
15 dag twarogu
7 dag margaryny lub masła roślinnego
sól i cukier