Forma potrawy: Sałatki
300 g dyni
250 g jabłek lub kwaszonej kapusty
1 cytryna
1 łyżka cukru
2–3 łyżki oleju
1 mały pęczek zielonej pietruszki
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
1 szklanka ginu
3 łyżki soku z cytryny
3 łyżki śmietanki
3 gałązki mięty
1 białko
2 szklanki kostek lodu
Forma potrawy: Przetwory
1,5 kg kabaczka
1 duża cytryna
ok. 1 kg cukru
7 g mielonego imbiru
Boczniaki w sosie cytrynowo-czosnkowym
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki
600 g boczniaków
6 łyżek oleju
4 łyżki soku z cytryny
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
Forma potrawy: Przetwory
50 dag malin
50 dag czereśni
1/4 l soku z czerwonych porzeczek lub sok z cytryny
50 dag cukru żelującego
Forma potrawy: Napoje, Koktajle bezalkoholowe
1 pęczek świeżego tymianku
3/4 litra soku z jasnych winogron
sok z dwóch cytryn
1/4 litra niegazowanej wody mineralnej
Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe
1 świeży ogórek
1 1/2 szklanki naturalnego jogurtu
1 1/2 szklanki mleka
sok z cytryny
sól do smaku
biały pieprz
kilka liści mięty
łyżka koperku
Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe
1/4 szklanki soku pomidorowego
łyżka stołowa soku cytrynowego
szklanka maślanki
pół szklanki zimnego mleka