cojemy.pl > Dania główne > Dania główne z mięsem > Przepisy na potrawy > Strona numer 5

Dania główne z mięsem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Potrawy z czekoladą i wiśniami
Dania główne z alkoholem Dania główne z grzybami Dania główne z innymi składnikami Dania główne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania główne z mięsem Dania główne z nabiałem oraz jajami Dania główne z napojami Dania główne z owocami Dania główne z pieczywem Dania główne z przyprawami Dania główne z rybami i owocami morza Dania główne z sosami Dania główne z słodyczami Dania główne z warzywami
Dania główne z baraniną Dania główne z boczkiem Dania główne z cielęciną Dania główne z dziczyzną Dania główne z flakami Dania główne z gęsią Dania główne z indykiem Dania główne z jagnięciną Dania główne z kaczką Dania główne z karczkiem Dania główne z karkówką każdego rodzaju Dania główne z kaszanką Dania główne z kiełbasą lub wędliną Dania główne z kurczakiem Dania główne z mięsem mielonym Dania główne z mięsem pieczonym każdego rodzaju Dania główne z parówkami Dania główne z salami Dania główne ze schabem Dania główne z szynką Dania główne ze słoniną Dania główne z wieprzowiną Dania główne z wołowina Dania główne z wątróbką

Kolorem zielonym zaznaczono mięsa

Zrazy po makowsku

Forma potrawy: Danie główne
80dag schabu
10dag pasztetu
5dag wątroby wieprzowej lub cielęcej
10dag pieczarek
1/2 szklanki wody lub wywaru z warzyw
10dag ketchupu
10dag smalcu
8dag cebuli
1dag mąki
sól, pieprz
Do podania:
ziemniaki
» zobacz przepis

Gulasz po bieszczadzku

Forma potrawy: Danie główne
75dag baraniny lub wieprzowiny z kością
25dag cebuli
15dag śliwek suszonych
1/4 l wina białego wytrawnego
1/2 cytryny
3dag oleju
4dag masła
3dag mąki
1/2 l wody
sól, pieprz
papryka w proszku
gałka muszkatołowa
» zobacz przepis

Kurczak duszony ze śliwkami

Forma potrawy: Danie główne
1 kurczak
1 łyżka masła
1 łyżka oliwy
50g boczku wędzonego
250g suszonych śliwek bez pestek
250g rodzynków
250g migdałów
1 laska cynamonu
2 goździki
2 łyżeczki cukru
50ml śliwowicy
sól, pieprz
Do podania:
kasza perłowa
» zobacz przepis

Zrazy wołowe a la Zagłoba

Forma potrawy: Danie główne
50dag wołowiny bez kości
tłuszcz
2dag mąki
10dag kiełbasy białej
4dag chrzanu
1dag tartego razowego chleba
łyżka śmietany
10dag cebuli
3dag ketchupu
sól, pieprz
Do podania:
ziemniaki lub kasza
» zobacz przepis

Spaghetti z sosem pomidorowym

Forma potrawy: Danie główne
makaron
25 dkg mięsa mielonego
kilka plasterków boczku
koncentrat pomidorowy
mąka ziemniaczana
groszek konserwowy
żółty ser
» zobacz przepis

Rolada z indyka

Forma potrawy: Danie główne
Pierś z indyka (ok.1kg)
8dag masła, łyżka brandy
 
Nadzienie:
30dag wieprzowiny bez kości
15dag pieczarek
cebula
10dag bułki okrojonej ze skórki
pół szklanki mleka
2 jajka, łyżka masła, łyżka brandy
łyżka natki, gałka muszkatałowa
imbir, pieprz, sól
» zobacz przepis

Befsztyk z polędwicy po wrocławsku

Forma potrawy: Danie główne
40dag polędwicy wołowej
tłuszcz
2dag mąki
8dag sera żółtego
8dag szynki wędzonej
5dag ketchupu
sól, pieprz
Do podania:
frytki
kalafior
zielony groszek
» zobacz przepis

Kurczak po rosyjsku z jabłkami

Forma potrawy: Danie główne
1 kurczak
1 duża cebula, 3 jabłka
łyżka oleju, 2 łyżki masła
3 plastry bekonu
1,5 szklanki białego wina
4 łyżki śmietany
sól, pieprz, mąka
» zobacz przepis

Gęś w żurze

Forma potrawy: Danie główne
pół gęsi
2 łyżki mąki
2 szklanki żuru
15dag boczku wędzonego
2 cebule
5 ząbków czosnku
łyżeczka majeranku
tłuszcz do smażenia
łyżeczka soli
Do podania:
ziemniaki
» zobacz przepis

Gęś ze śmietaną

Forma potrawy: Danie główne
1 gęś (2,5 kg.)
25 dag. ryżu
15 dag. wątróbek drobiowych
3 łyżki masła
2 cebule
1 puszka przecieru pomidorowego
1 szklanka śmietany
1 łyżka koperku
sól
pieprz
» zobacz przepis

Fasola z wieprzowiną

Forma potrawy: Danie główne
450g mielonego mięsa wieprzowego
1 cebula, pokrojona w plastry
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
1/2 łyżeczki suszonej szałwii
otarta skórka i sok z 1 pomarańczy
600ml wytrawnego wina jabłkowego
850g dużej fasoli z puszki, odsączonej i opłukanej
Do przybrania:
listki szałwii
» zobacz przepis

Kotlety baranie zapiekane z pieczarkami

Forma potrawy: Danie główne
8 kotletów z młodej baraniny z kostką
200g parmezanu
200g pieczarek
3 łyżki masła
20g słoniny
1 cebula
2 łyżki tartej bulki
50ml bulionu
1 łyżeczka pokrojonej zielonej pietruszki
sól, pieprz
 
Do podania:
kartofle jako purée
czerwona kapusta
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.