cojemy.pl > Dania główne > Dania główne z mięsem > Dania główne z gęsią > Przepisy na potrawy

Dania główne z gęsią


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Sałatki ze śledziem i cebulą
Dania główne z alkoholem Dania główne z grzybami Dania główne z innymi składnikami Dania główne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania główne z mięsem Dania główne z nabiałem oraz jajami Dania główne z napojami Dania główne z owocami Dania główne z pieczywem Dania główne z przyprawami Dania główne z rybami i owocami morza Dania główne z sosami Dania główne z słodyczami Dania główne z warzywami
Dania główne z baraniną Dania główne z boczkiem Dania główne z cielęciną Dania główne z dziczyzną Dania główne z flakami Dania główne z gęsią Dania główne z indykiem Dania główne z jagnięciną Dania główne z kaczką Dania główne z karczkiem Dania główne z karkówką każdego rodzaju Dania główne z kaszanką Dania główne z kiełbasą lub wędliną Dania główne z kurczakiem Dania główne z mięsem mielonym Dania główne z mięsem pieczonym każdego rodzaju Dania główne z parówkami Dania główne z salami Dania główne ze schabem Dania główne z szynką Dania główne ze słoniną Dania główne z wieprzowiną Dania główne z wołowina Dania główne z wątróbką

Kolorem zielonym zaznaczono gęś

Gęś w żurze

Forma potrawy: Danie główne
pół gęsi
2 łyżki mąki
2 szklanki żuru
15dag boczku wędzonego
2 cebule
5 ząbków czosnku
łyżeczka majeranku
tłuszcz do smażenia
łyżeczka soli
Do podania:
ziemniaki
» zobacz przepis

Gęś po malajsku

Forma potrawy: Danie główne
pół gęsi
cebula
sok z połowy cytryny
łyżka wiórków kokosowych
pół szklanki śmietany
4 banany
po pół łyżeczki do kawy zmielonego cynamonu, imbiru, goździków i kardamonu
łyżeczka curry
olej, pieprz, sól
» zobacz przepis

Gęś śliwkowo-selerowa

Forma potrawy: Danie główne
pół gęsi
2 łyżki miodu
duży seler
pół szklanki powideł śliwkowych
pół szklanki bulionu
sok z połowy cytryny
pół szklanki śmietany
tłuszcz do smażenia
pieprz i sól
» zobacz przepis

Gęś ze śmietaną

Forma potrawy: Danie główne
1 gęś (2,5 kg.)
25 dag. ryżu
15 dag. wątróbek drobiowych
3 łyżki masła
2 cebule
1 puszka przecieru pomidorowego
1 szklanka śmietany
1 łyżka koperku
sól
pieprz
» zobacz przepis

Gęsie udka z jabłkami i sosem śliwkowym

Forma potrawy: Danie główne
4 udka gęsie
20dag cebuli
400ml rosołu drobiowego (z kostki)
łyżeczka majeranku
2 duże jabłka
1-2 łyżki mąki, sól, pieprz
12 suszonych śliwek (bez pestek)
2-3 łyżki calvadosu (niekoniecznie)
2 łyżki tłuszczu do smażenia
» zobacz przepis

Wątróbki z indyka po żydowsku

Forma potrawy: Danie główne
0,5kg - wątróbek z indyka lub gęsi w ostateczności kurze,
1 - łyżka gęsiego smalcu,
2 - cebule,
3-4 - rozgniecione ząbki czosnku,
garść rodzynek namoczonych wcześniej w wodzie,
garść migdałów w płatkach,
szczypta cynamonu,
sól, pieprz
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.