cojemy.pl > Dania główne > Dania główne z mięsem > Przepisy na potrawy > Strona numer 15

Dania główne z mięsem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Zupy z marchewką i pietruszką
Dania główne z alkoholem Dania główne z grzybami Dania główne z innymi składnikami Dania główne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania główne z mięsem Dania główne z nabiałem oraz jajami Dania główne z napojami Dania główne z owocami Dania główne z pieczywem Dania główne z przyprawami Dania główne z rybami i owocami morza Dania główne z sosami Dania główne z słodyczami Dania główne z warzywami
Dania główne z baraniną Dania główne z boczkiem Dania główne z cielęciną Dania główne z dziczyzną Dania główne z flakami Dania główne z gęsią Dania główne z indykiem Dania główne z jagnięciną Dania główne z kaczką Dania główne z karczkiem Dania główne z karkówką każdego rodzaju Dania główne z kaszanką Dania główne z kiełbasą lub wędliną Dania główne z kurczakiem Dania główne z mięsem mielonym Dania główne z mięsem pieczonym każdego rodzaju Dania główne z parówkami Dania główne z salami Dania główne ze schabem Dania główne z szynką Dania główne ze słoniną Dania główne z wieprzowiną Dania główne z wołowina Dania główne z wątróbką

Kolorem zielonym zaznaczono mięsa

Polędwica po japońsku

Forma potrawy: Danie główne
8 cieńkich plastrów polędwicy wołowej (60 dag)
1 puszka szparagów (30 dag)
1 puszka zielonego groszku (30 dag)
4 łyżki oliwy lub oleju sojowego
po 1 łyżeczce suszonych ziół: estragonu, oregano i bazylii
sól, świeżo zmielony pieprz
do przybrania: 1 pomidor (15 dag), szczypiorek
» zobacz przepis

Pyzy z mięsem

Forma potrawy: Danie główne
Ciasto:
1kg - ziemniaki tarte - pozostawić je na 0,5 godz. muszą puścić sok ,
0,5 - szklanki mąki,
2 - jajka,
1 - łyżka mąki pszennej i ziemniaczanej
Farsz:
300g - wieprzowiny bez kości - np. karczek,
1 - cebula,
1 - szklanka tartej bułki,
1 - jajko,
1 - łyżka masła,
sól, pieprz
» zobacz przepis

Pieczona kaczka po poznańsku

Forma potrawy: Danie główne
1 - kaczka
3-4 winne jabłka
2 - łyżki majeranku
kieliszek czerwonego wytrawnego wina
pieprz, sól
» zobacz przepis

Wieprzowina z czerwoną kapustą

Forma potrawy: Danie główne
2kg mięsa wieprzowego od szynki (ze skórą)
1 i 1/2kg czerwonej kapusty
4 cebule, 1 jabłko
5 łyżek smalcu
3 łyżki octu
2 łyżki mąki, kilka goździków
liść laurowy, sól, biały pieprz, cukier
» zobacz przepis

Befsztyki wołowe

Forma potrawy: Danie główne
50dag polędwicy wołowej
sól, pieprz
sok z cytryny
5dag smalcu
1 łyżka masła
2 łyżki chrzanu
» zobacz przepis

Kurczak z porami

Forma potrawy: Danie główne
1 kurczak
pory - tyle ile waży kurczak
1/2 szklanki słodkiej śmietany
4 łyżki oliwy
łyżka masła
1 żółtko
sól
biały pieprz
» zobacz przepis

Wołowina duszona w piwie

Forma potrawy: Danie główne
1kg - wołowiny na pieczeń
6 - sporych cebul posiekane
1/2 l - jasnego lekkiego piwa
2 - łyżki oleju
2 - łyżki masła
1- łyżeczka mąki
2 - łyżki gruboziarnistej musztardy np. francuskiej
1 - łyżeczka cukru
sól, pieprz
8 - kromek chleba
» zobacz przepis

Cielęcina z kurkami lub rydzami

Forma potrawy: Danie główne
1kg grzybów (kurki lub rydze)
1/2kg cielęciny bez kości
łyżka masła
1/2 szklanki białego,wytrawnego wina
szklanka gęstej słodkiej śmietanki
pieprz
sól
» zobacz przepis

Bogracz - gulasz węgierski

Forma potrawy: Danie główne
50dag wołowiny ( ew. wieprzowiny)
2 łyżki smalcu
1 łyżka słodkiej papryki w proszku
pieprz
sól
2 cebule
1 ząbek czosnku
kminek
40dag marchwi
1 świeża ostra papryka lub suszona suszka + 2 świeże słodkie papryki
40dag pietruszki
1-2 pomidory
60dag ziemniaków
» zobacz przepis

Kaczka z jabłkami

Forma potrawy: Danie główne
kaczka - 600g
mąka - 60g
jabłka - 400g
ziemniaki - 800g
żurawina - 80g
» zobacz przepis

Medaliony z jelenia w sosie ze śliwowicy

Forma potrawy: Danie główne
50g śliwowicy
1kg polędwicy z jelenia lub innej dziczyzny
0,5 łyżeczki mąki
2 łyżki masła
1 szklanka gęstej kwaśnej śmietany
0,5 l bulionu wołowego
1 łyżka musztardy
pieprz
sól
1 cebula
1 - 2 marchewki
1 mały seler
» zobacz przepis

Udziec jagnięcy marynowany

Forma potrawy: Danie główne
Ok. 1,5kg udźca jagnięcego (młodego)
1 łyżeczka ziela angielskiego
3 cebule
10 ząbków czosnku
2 duże marchewki
3 pietruszki
1 seler
4 łyżki oleju słonecznikowego lub oliwy
kilkanaście ziaren jałowca
2 łyżki octu
pieprz
sól
kilkanaście liści laurowych
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.