cojemy.pl > Dania główne > Dania główne z mięsem > Przepisy na potrawy > Strona numer 13

Dania główne z mięsem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z majonezem i pieczarkami
Dania główne z alkoholem Dania główne z grzybami Dania główne z innymi składnikami Dania główne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania główne z mięsem Dania główne z nabiałem oraz jajami Dania główne z napojami Dania główne z owocami Dania główne z pieczywem Dania główne z przyprawami Dania główne z rybami i owocami morza Dania główne z sosami Dania główne z słodyczami Dania główne z warzywami
Dania główne z baraniną Dania główne z boczkiem Dania główne z cielęciną Dania główne z dziczyzną Dania główne z flakami Dania główne z gęsią Dania główne z indykiem Dania główne z jagnięciną Dania główne z kaczką Dania główne z karczkiem Dania główne z karkówką każdego rodzaju Dania główne z kaszanką Dania główne z kiełbasą lub wędliną Dania główne z kurczakiem Dania główne z mięsem mielonym Dania główne z mięsem pieczonym każdego rodzaju Dania główne z parówkami Dania główne z salami Dania główne ze schabem Dania główne z szynką Dania główne ze słoniną Dania główne z wieprzowiną Dania główne z wołowina Dania główne z wątróbką

Kolorem zielonym zaznaczono mięsa

Wieprzowina duszona z fasolą

Forma potrawy: Danie główne
1,5kg wieprzowiny
0,5kg fasoli
250ml soku pomidorowego
1 duża cebula
125ml oleju
1/2 pęczka siekanej zielonej pietruszki
sól, pieprz
» zobacz przepis

Gęś po malajsku

Forma potrawy: Danie główne
pół gęsi
cebula
sok z połowy cytryny
łyżka wiórków kokosowych
pół szklanki śmietany
4 banany
po pół łyżeczki do kawy zmielonego cynamonu, imbiru, goździków i kardamonu
łyżeczka curry
olej, pieprz, sól
» zobacz przepis

Gęś śliwkowo-selerowa

Forma potrawy: Danie główne
pół gęsi
2 łyżki miodu
duży seler
pół szklanki powideł śliwkowych
pół szklanki bulionu
sok z połowy cytryny
pół szklanki śmietany
tłuszcz do smażenia
pieprz i sól
» zobacz przepis

Gęsie udka z jabłkami i sosem śliwkowym

Forma potrawy: Danie główne
4 udka gęsie
20dag cebuli
400ml rosołu drobiowego (z kostki)
łyżeczka majeranku
2 duże jabłka
1-2 łyżki mąki, sól, pieprz
12 suszonych śliwek (bez pestek)
2-3 łyżki calvadosu (niekoniecznie)
2 łyżki tłuszczu do smażenia
» zobacz przepis

Kurcze duszone w śmietanie

Forma potrawy: Danie główne
70dag kurczaka
sól
łyżka mąki
2 łyżki tłuszczu
zielenina
szklanka śmietany
Do podania:
ryż lub makaron
» zobacz przepis

Baranina duszona z kabaczkami

Forma potrawy: Danie główne
600g baraniny
1 kabaczek (ok. 1 kg)
sok z 1 cytryny
suszony rozmaryn
zielona mięta
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
szczypta ostrej czerwonej papryki
zielona pietruszka
Do podania:
ziemniaki lub ryż
» zobacz przepis

Kotlet schabowy z jabłkiem

Forma potrawy: Danie główne
1kg ziemniaków
4 kotlety schabowe
4 łyżki oleju
4 cebule
4 jabłka
6 łyżek soku z cytryny
sól, pieprz
8 gałązek tymianku
8 łyżek śmietany kremówki
Do dekoracji:
kilka gałązek natki pietruszki lub tymianku
» zobacz przepis

Parówki po angielsku

Forma potrawy: Śniadanie, Danie główne
8 jajek
8 parówek
1 główka czosnku
1 główka sałaty
2 cebule
sól, pieprz
olej sojowy lub słonecznikowy
sok z cytryny
» zobacz przepis

Wołowina hu-hu

Forma potrawy: Danie główne
60dag wołowiny bez kości
tłuszcz
1dag mąki
15dag cebuli
2 grzyby suszone
sól, pieprz
ziele angielskie
curry
musztarda
papryka mielona
czosnek
sherry do smaku
Do podania:
ziemniaki
sałata
» zobacz przepis

Tournedos z polędwicy wołowej

Forma potrawy: Danie główne
50dag polędwicy wołowej
1 łyżka oliwy
estragon
bazylia
szałwia
zielenina
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki musztardy
sól, pieprz
1 ząbek czosnku
» zobacz przepis

Wołowina z owocami

Forma potrawy: Danie główne
1kg polędwicy wołowej lub rostbefu
1 łyżka oleju do smażenia
1 marchew pokrojona w "kwiatuszki" do przybrania
Marynata:
4 cebulki dymki
3 ząbki czosnku
1 duże jabłko
1 duża gruszka
2 łyżki cukru pudru
3 łyżki ziarna sezamowego
4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sherry
2 łyżki oleju sezamowego
sól, pieprz
» zobacz przepis

Hache wołowe

Forma potrawy: Danie główne
1200g wołowiny z kością
2 listki laurowe
40dag warzyw mieszanych (marchew, seler, pietruszka, por)
10dag cebuli
sól, pieprz
4 łyżki posiekanej zieleniny
1 białko
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.