MENU
ZWIŃ MENU

Parówki po angielsku

Formy potrawy: Dania główne, Śniadania, dla ilu osób: 4

Składniki

8 jajek
8 parówek
1 główka czosnku
1 główka sałaty
2 cebule
sól, pieprz
olej sojowy lub słonecznikowy
sok z cytryny

Przyrządzanie

Sałatę dobrze wypłukać, porwać na szerokie wstążki, dodać pokrojoną w krążki cebulę, posiekane 3 ząbki czosnku, skropić olejem roztartym z solą i sokiem z cytryny.

Parówki obrać z osłonek, naciąć ukośnie w kilku miejscach włożyć na mocno rozgrzany na patelni tłuszcz z posiekanym czosnkiem, obsmażyć na rumiano.

Przełożyć parówki do rondla, utrzymywać w ciepłe.

Tuż przed podaniem usmażyć na kiełbaskach sadzone jajka, gdy tylko zetną się białka zsunąć je na półmisek przekładając parówkami.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Parówki w szlafroczkach

Forma potrawy: Śniadania

40 dag cienkich parówek
3 jaja
5 dag mąki
sól, pieprz

Parówki po dyrektorsku

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

40 dag parówek cienkich
15 dag cebuli
20 dag pieczarek
15 dag pomidorów
150 ml śmietany
4 dag tłuszczu
sól, pieprz
papryka

Parówki zapiekane

Forma potrawy: Dania główne

6 parówek (około 30 dag)
1 szklanka mleka skondensowanego niesłodzonego
15 dag sera warmińskiego lub tylżyckiego
2 łyżki świeżo startego chrzanu lub 2 ząbki czosnku
sól
pieprz
 
Do podania z:
ziemniaki lub ryż
surówka

Kawa po angielsku

Forma potrawy: Napoje

2 łyżki zmielonej kawy
łyżeczka miodu
cynamon
bita śmietanka