MENU
ZWIŃ MENU
Składnik cukier został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Mazurek włoski

Forma potrawy: Ciasta

Ciasto:
10 dkg mąki pszennej
5 łyżek masła
3 żółtka
1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego
2 łyżeczki cukru waniliowego
2 1/2 szklanki orzechów włoskich
1 wafel

Dodatki:
3/4 szklanki cukru
białko z dwóch jaj
1 łyżeczka cukru waniliowego

potrawa z cukru » zobacz przepis

Szybkie ciasto makowe

Forma potrawy: Ciasta

115 dag masła
250 ml mąki
250 ml cukru
2 duże jajka
1 proszek do pieczenia
3 łyżki maku
1 łyżeczka olejku pomarańczowego

potrawa z cukru » zobacz przepis

Lekki domowy sernik z polewą

Forma potrawy: Ciasta

kg trzykrotnie mielonego białego sera
szklanka cukru
4 jajka
opakowanie budyniu waniliowego
zapach waniliowy
sól
opakowanie biszkoptów
polewa czekoladowa
rodzynki (niekoniecznie)

potrawa z cukru » zobacz przepis

Ciasto marchewkowe szybkie

Forma potrawy: Ciasta


2 jajka
1 szklanka cukru
3/4 szklanki swieżego oleju
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
trochę soli
2 szklanki startych marchewek
1/2 szklanki startych orzechów lub bakalii

potrawa z cukru » zobacz przepis

Tort daktylowy

Forma potrawy: Ciasta

 
150 g daktyli
150 g migdałów
5 białek
50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
150 g cukru pudru
50 g biszkoptów
100 ml białego wina
sok i skórka z 1 cytryny
 
Do przełożenia:
150 g konfitur figowych, morelowych lub pomarańczowych
 
Lukier:
50 g cukru pudru
sok z 1/2 cytryny
 

potrawa z cukru » zobacz przepis

Szyszki drożdżowe z serem

Forma potrawy: Ciasta


30 dag (półtorej szklanki) mąki krupczatki
6 dag (3 łyżki) cukru
1/2 szklanki mleka
3 dag drożdży
6 dag margaryny
2 jaja
2 żółtka
30 dag zmielonego twarogu
sól
otarta skórka z cytryny
50 dag tłuszczu do smażenia
cukier puder i cukier waniliowy do posypania

potrawa z cukru » zobacz przepis

Zebra

Forma potrawy: Ciasta


5 jajek
2 szklanki cukru
3 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka zimnej wody
1 szklanka oleju
3 łyżki kakao
2 zapachy waniliowe

potrawa z cukru » zobacz przepis

Galaretka truskawkowa

Forma potrawy: Desery

40 dag truskawek
1 szklanka wody
10-15 dag cukru
2 dag żelatyny

Do podania:
biszkopty lub kruche ciasteczka

potrawa z cukru » zobacz przepis