cojemy.pl > Przyprawy > Cukier > Przepisy na potrawy > Strona numer 6

Przepisy z cukrem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z majonezem i pieczarkami
Bazylia Cukier Cukier waniliowy Curry Cynamon (laska cynamonu) Cząber Estragon Gałka muszkatołowa Gorczyca Goździk, goździki Imbir Jałowiec Kakao Kardamon Ketchup (keczup) Kmin rzymski (kumin, cumin) Kminek Kolendra Kostka warzywna Kurkuma Liście dębu Liść laurowy Lubczyk Lukier Maggi Majeranek Masala (garam masala) Melisa Mięta Musztarda Ocet Oregano Pieprz Rukola Szafran Sól kuchenna Tymianek Vegeta Wanilia Ziele angielskie Zioła prowansalskie
Ciasta z cukrem Dania główne z cukrem Dania na grilla z cukrem Dania rybne z cukrem Desery z cukrem Drinki i koktajle alkoholowe z cukrem Inne potrawy z cukrem Koktajle bezalkoholowe z cukrem Kolacje z cukrem Napoje z cukrem Przekąski lub przystawki z cukrem Przetwory z cukrem Sałatki lub surówki z cukrem Sosy z cukrem Zapiekane z cukrem Zupy z cukrem Śniadania z cukrem

Kolorem zielonym zaznaczono cukier

Płonące śliwki

Forma potrawy: Inna potrawa, Kolacja, Przekąska lub przystawka
1 kg. śliwek renklod
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
50ml śliwowicy
Syrop waniliowy:
500ml wody
300g cukru
1/2 laski drobno posiekanej wanilii
lub 1 torebka cukru waniliowego
» zobacz przepis

Konfitury z wiśni

Forma potrawy: Przetwór
1kg wiśni
1kg cukru
» zobacz przepis

Placek serowo-jagodowy

Forma potrawy: Ciasto
40dag czarnych jagód
15dag cukru
2 łyżki cukru pudru
Ciasto:
50dag mąki krupczatki
25dag margaryny
2 łyżki cukru pudru
1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany
sól
Masa serowa:
40dag tłustego twarogu
1 szklanka cukru pudru
2 żółtka
1 szklanka śmietany kremówki
5 łyżeczek żelatyny
1 torebka cukru waniliowego
40dag czarnych jagód
15dag cukru
2 łyżki cukru pudru
» zobacz przepis

Kruszon z miętą

Forma potrawy: Drink lub koktajl alkoholowy, Napój
kilka liści mięty pieprzowej
4 kieliszki wódki
6dag cukru
2 szklanki wina białego
2 szklanki wody sodowej
sok z cytryny
» zobacz przepis

Malinowo - bananowy koktajl

Forma potrawy: Koktajl bezalkoholowy
100g malin najlepiej mrożonych
100ml mleka
100ml jogurtu naturalnego lub malinowego
łyżka cukru waniliowego
2 średnie banany
» zobacz przepis

Kakaowo-kawowy koktajl

Forma potrawy: Koktajl bezalkoholowy
5 łyżeczek kakao
szklanka zimnego mleka
2 łyżeczki cukru
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
» zobacz przepis

Marmolada z bananów

Forma potrawy: Przetwór
500g bardzo dojrzałych bananów
2 cytryny
400g cukru żelującego
2 łyżki winiaku
» zobacz przepis

Ananasy w karmelu

Forma potrawy: Deser
350g ananasa w plastrach, w naturalnym soku (z puszki)
175g cukru granulowanego
około 12 koktailowych wiśni
» zobacz przepis

Kisiel z żurawin

Forma potrawy: Deser
60dag żurawin
15dag cukru
3 łyżki mąki kartoflanej
1 litr wody
10dag konfitur z wiśni do przybrania
20dag bitej śmietany do przybrania
» zobacz przepis

Mazurek pomarańczowy

Forma potrawy: Ciasto
Ciasto:
150g mąki
100g masła
50g cukru pudru
1 żółtko
1 łyżka śmietany
sól
Masa pomarańczowa:
4 pomarańcze
1 cytryna
150g cukru pudru
100g migdałów
» zobacz przepis

Puszyste pączki

Forma potrawy: Ciasto
50dag (2,5 szklanki) mąki
5dag (3 łyki) cukru
6dag margaryny
2 całe jaja i 3 żółtka
szklanka mleka
5dag drożdży
0,5 słoika powideł lub dżemu
1 łyżka octu lub spirytusu
szczypta soli
50dag tłuszczu do smażenia
cukier puder do posypania
» zobacz przepis

Mazurek z masą jabłkową

Forma potrawy: Ciasto
Na ciasto:
30dag (półtorej szklanki) mąki
20dag margaryny
5dag (2 czubate łyżki) cukru pudru
3 ugotowane żółtka
 
Na masę:
kg jabłek
40dag (połowa szklanki) cukru
szczypta kwasku cytrynowego lub sok z jednej cytryny
10dag łuskanych orzechów włoskich laskowych lub migdałów
pół szklanki wody
rodzynki
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.