cojemy.pl > Przyprawy > Estragon > Przepisy na potrawy

Przepisy z estragonem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z kurczakiem i jabłkami
Bazylia Cukier Cukier waniliowy Curry Cynamon (laska cynamonu) Cząber Estragon Gałka muszkatołowa Gorczyca Goździk, goździki Imbir Jałowiec Kakao Kardamon Ketchup (keczup) Kmin rzymski (kumin, cumin) Kminek Kolendra Kostka warzywna Kurkuma Liście dębu Liść laurowy Lubczyk Lukier Maggi Majeranek Masala (garam masala) Melisa Mięta Musztarda Ocet Oregano Pieprz Rukola Szafran Sól kuchenna Tymianek Vegeta Wanilia Ziele angielskie Zioła prowansalskie
Ciasta z estragonem Dania główne z estragonem Dania na grilla z estragonem Dania rybne z estragonem Inne potrawy z estragonem Kolacje z estragonem Przekąski lub przystawki z estragonem Przetwory z estragonem Sałatki lub surówki z estragonem Sosy z estragonem Zapiekane z estragonem Śniadania z estragonem

Kolorem zielonym zaznaczono estragon

Dorsz w sosie musztardowym

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
100g dorsza
suszony estragon
szczypta soli
olej
1/2 łyżki musztardy
pieprz
łyżka śmietany
łyżka rzeżuchy
1/10 l wywaru z warzyw
» zobacz przepis

Pomidory z estragonem

Forma potrawy: Przetwór
kg średniej wielkości pomidorów
4 łyżki soli
2 łyżki oleju
kilka ziaren pieprzu
2 ząbki czosnku
listek laurowy
0,5 łyżeczki estragonu
» zobacz przepis

Sos z papryki

Forma potrawy: Sos
10dag czerwonej papryki
10dag cebuli
1 łyżka sosu sojowego
4 ząbki czosnku
4 łyżki estragonu
zieleniny
1 łyżeczka oleju lub oliwy
sok z cytryny lub ocet
sól
chilli
goździki
» zobacz przepis

Suflety z kurkami

Forma potrawy: Inna potrawa, Przekąska lub przystawka
300g kurek
2 łyżki masła
sól, zmielony czarny pieprz
2 jajka
2 łyżki śmietanki kremówki
5 łyżek startego żółtego sera
świeżo starta gałka muszkatołowa
1 łyżeczka drobno posiekanych liści estragonu
masło do wysmarowania foremek
liście sałaty do dekoracji
» zobacz przepis

Polędwica po japońsku

Forma potrawy: Danie główne
8 cieńkich plastrów polędwicy wołowej (60 dag)
1 puszka szparagów (30 dag)
1 puszka zielonego groszku (30 dag)
4 łyżki oliwy lub oleju sojowego
po 1 łyżeczce suszonych ziół: estragonu, oregano i bazylii
sól, świeżo zmielony pieprz
do przybrania: 1 pomidor (15 dag), szczypiorek
» zobacz przepis

Schab marynowany

Forma potrawy: Danie główne
1,5kg schabu środkowego bez kości
1/4 l octu winnego
4 łyżki oleju
cebula
3 ząbki czosnku
4 ziarna kolendry
4 ziarna jałowca
10 ziaren pieprzu
liść laurowy
łyżeczka estragonu
2 łyżeczki soli
40g masła lub margaryny
250g śliwek suszonych bez pestek
1/4 l białego wytrawnego wina
1kg kwaskowatych jabłek
» zobacz przepis

Bakłażan zapiekany z pomidorami

Forma potrawy: Kolacja, Zapiekane
1 bakłażan
pomidory - zależnie od wielkości bakłażana
ser żółty
czosnek
bazylia
estragon
sól, pieprz
» zobacz przepis

Tournedos z polędwicy wołowej

Forma potrawy: Danie główne
50dag polędwicy wołowej
1 łyżka oliwy
estragon
bazylia
szałwia
zielenina
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki musztardy
sól, pieprz
1 ząbek czosnku
» zobacz przepis

Kanapki z krewetkami

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
10 kromek chleba razowego bez skórki
60 krewetek z puszki
80g gęstego majonezu
1 pęczek koperku
Sos majonezowy:
120g gęstego majonezu
1 łyżeczka estragonu wymieszanego z tymiankiem
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz
» zobacz przepis

Czosnek wyborny

Forma potrawy: Przetwór
10 dużych główek czosnku
0,75 l wytrawnego, białego wina
0,15 l octu 10%
10 dkg cukru
5 łyżek oleju słonecznikowego lub oliwy z oliwek
1 łyżka soli
1 łyżka grubo mielonego pieprzu
liść laurowy, gałązka świeżego estragonu
opcjonalnie ostra papryka lub papryka chili
» zobacz przepis

Dynia marynowana

Forma potrawy: Przetwór
Dynia dojrzała średnia 1 szt.
Ocet 6% 3/4 szklanki
Cukier 5 łyżeczek
Sól 1 łyżeczka
Woda 2,5 szklanki
Goździki, cynamon w lasce, estragon
» zobacz przepis

Paszteciki z kurczakiem i pieczarkami

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka
Ciasto półkruche:
400g mąki
200g masła
6 łyżek zimnej wody
sól
jajo do smarowania
tłuszcz do smarowania formy
 
Farsz:
300g pieczonego kurczaka
100g pieczarek
1,5 łyżki masła
2 żółtka
25ml białego wina
sól, pieprz, estragon
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.